Eliseu Climent, en una entrevista a Catalunya Ràdio.
Eliseu Climent, en una entrevista a Catalunya Ràdio.
València

Eliseu Climent: "És la reacció al procés que s'està seguint a Catalunya"

El president d'Acció Cultural del País Valencià ha atribuït el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació a una decisió política que els deixa sense emissions en català. Tot i això, Climent s'ha mostrat confiat que a les eleccions del 2016 hi haurà un canvi polític i es podran recuperar els mitjans en català al País Valencià.

RedaccióActualitzat

La suspensió de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixa el País Valencià sense mitjans en català. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, ha assegurat que es tracta d'una decisió purament política i que és "una reacció al procés que s'està seguint a Catalunya. La gangrena catalana s'ha de tallar. Ja va passar amb la cadena" humana per a la independència.

Climent considera que no hi ha marxa enrere. "La decisió és un muntatge. Una associació que ningú coneix i que es diu Asociación Cívica Valenciana denuncia a la Generalitat Valenciana que estem emetent" des de fa més de 20 anys. La Generalitat s'apressa a enviar-ho al Ministeri d'Indústria i allà, d'una manera rapidíssima, el ministeri hi intervé". No ens diuen que tanquem i que si no ho fem no obriran un expedient, "sinó que han obert un expedient, en el qual se'ns diu que tindrem una sanció de fins a un milió d'euros".

La decisió del govern espanyol "és greu per a la llibertat d'expressió i perquè, amb al tancament de Catalunya Ràdio, es tanquen els 10 mitjans que teníem en català al País Valencià. Aquests senyors del PP els han acabat de liquidar".

Malgrat que és "un dia trist", Climent és optimista. "Espero que en les pròximes eleccions aquests senyors se'n vagin de l'escena política i puguem refer-ho tot."

Anar al contingut