Elisenda Paluzie, nova presidenta de l'ANC

Paluzie anuncia un nou rumb: "No estem en un escenari de fer manifestacions de rècord Guinness"

RedaccióActualitzat

La professora d'Economia de la UB Elisenda Paluzie pren el relleu de Jordi Sànchez al capdavant de l'Assemblea Nacional Catalana.

Paluzie ha estat elegida presidenta amb 71 vots a favor, cap en contra i dos en blanc, després que el cap de setmana passat fos la més votada a les eleccions al secretariat nacional.

Els resultats definitius s'han allargat més del previst per les dificultats de trobar un secretari de consens. Per elegir-lo calen dos terços dels vots dels 77 membres del secretariat. La votació estava entre Joan Canadell i David Minoves. Van quedar en segona i tercera posició en els comicis celebrats el passat 17 de març entre els socis. Finalment, però, el càrrec ha estat per a l'historiador Josep Cruanyes, president de la Comissió de la Dignitat pel retorn dels papers de Salamanca.

 


 

La secretarià serà Montserrat Rossel i Joaquim Arnau serà el tresorer de l'entitat. Arnau ja era membre de la comissió de gestió econòmica.

Un nou rumb a l'entitat

Paluzie ha anunciat un nou rumb a l'entitat. Assegura que s'ha avançat molt en la independència, però diu que cal estar atents a una "nova finestra d'oportunitat". Per fer-ho possible, la nova presidenta vol treballar per enfortir la posició i recepta un nou camí:

"No estem en un escenari de fer manifestacions de rècord Guinness i d'ensenyar coreografies al món."

 

 

Paluzie també ha tingut un record per als presos, després que ahir entressin a la presó Turull, Rull, Bassa, Forcadell i Romeva per ordre del jutge:

"Vull expressar el suport incondicional de l'ANC als presos polítics i exiliats. El nostre reconeixement pel seu sacrifici personal. Estarem al seu costat, amb Òmnium, per a tot el que ens puguin necessitar, com la caixa de solidaritat."

Paluzie creu que els presos no seran lliures fins que no es faci "efectiva la república", però avisa:

"Per cada persona que escapcin en sortirà una altra. No tenim por."

La presidenta de l'ANC diu que l'estat espanyol reacciona a l'1-O:

"Estat autoritari i venjatiu, que té l'objectiu d'humiliar i de venjar-se perquè el dia 1 d'octubre els vam donar una lliçó."

La més votada

L'exdegana de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona va obtenir 5.062 vots. Paluzie va quedar al davant de Joan Canadell, David Minoves, Pep Cruanyes, David Fernández i Adrià Alsina i, tot i que no s'havia postulat, es va convertir en la favorita per liderar la nova etapa de l'entitat.

Després de ser la més votada, Paluzie va fer una crida a la unitat i a superar la divisió en el si de l'ANC.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut