La immunoteràpia podria substituir els tractaments actuals
La immunoteràpia podria substituir els tractaments actuals

Eliminat per primer cop un càncer de mama amb teràpia immunològica

Xavier DuranActualitzat

Pas endavant en el tractament immunitari del càncer. Una pacient de 49 anys amb càncer de mama metastàsic ja porta 22 mesos de regressió del tumor. Es tracta del primer cas documentat en què el tractament immunològic s'aplica a aquest tipus de càncer.

El cas, el descriu un extens equip de metges de l'Institut Nacional del Càncer dels Estats Units, encapçalat per Nikolaos Zacharakis. Es publica a la revista "Nature Medicine".

La immunoteràpia és un nou enfocament per tractar el càncer, que s'ha mostrat efectiu en tumors que presenten moltes mutacions, com el melanoma, el de pulmó provocat per tabaquisme i el de bufeta. Però havia tingut pocs efectes en càncer gastrointestinal, d'ovaris o de mama.

Per això, tot i que l'estudi només descriu un cas, és molt important perquè pot obrir una nova línia. El càncer de mama que pateix la pacient presenta molts tumors disseminats que no havien respost als diversos tractament utilitzats.

La immunoteràpia consisteix a activar el sistema de defensa de l'organisme -sistema immunitari- perquè actuï específicament contra les versions mutants de proteïnes presents en el tumor.

ARXIVAT A:
CiènciaCàncer
Anar al contingut