El govern penja la butlleta de votació a la web del referèndum de l'1-O

El govern penja la butlleta de votació a la web del referèndum de l'1-O
Barcelona

El govern penja la butlleta de votació a la web del referèndum de l'1-O

Redacció Actualitzat

Dies després de l'inici de la campanya, el govern ha penjat la butlleta de votació a la web del referèndum. A la secció de material per descarregar, hi apareix la butlleta en format pdf amb la mida oficial de 105 mm per 148,5 mm. Tant la pregunta -"Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?"- com les respostes són formulades en català, en castellà i en aranès, com estableix l'article 7 de la lllei del referèndum d'autodeterminació.

Paral·lelament, a la mateixa secció també es pot descarregar i imprimir el cartell censurat de l'1-O en mida DINA4. Es tracta de l'anunci amb una fotografia on apareix un encreuament de vies i el lema "Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs? Ara més que mai, el futur de Catalunya és a les teves mans".

Després que una ordre judicial ha obligat les operadores a tancar l'accés de les webs del referendum de l'1-O , l'usuari ha d'utilitzar un proxy per accedi-hir amb normalitat. Aquest servidor intermediari entre l'internauta i l'operadora permet saltar-se la restricció de les webs al territori espanyol. El mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va publicar a Twitter les instruccions per poder accedir a les webs restringides:

És impossible posar portes al camp. Seguim! #1Oct pic.twitter.com/YJUQpMAtRU

— Carles Puigdemont (@KRLS) 16 de setembre de 2017
 

La versió europea de la web del referèndum (ref1oct.eu) es pot consultar sense problema des de fora del país, perquè l'ordre judicial que obliga les operadores a tancar-ne l'accés només afecta Espanya.

TEMES:
Referèndum 1-O