Bombers treballant dins de l'edifici incendiat (Reuters)
Bombers treballant dins de l'edifici incendiat (Reuters)
Londres

Eleven a 79 la xifra de morts i desapareguts en l'incendi de la Torre Grenfell

És l'últim balanç de la policia, que creu que la xifra definitiva no serà gaire més alta que l'actual

Actualitzat

La policia metropolitana de Londres eleva a 79 el nombre de morts i desapareguts en l'incendi de la Torre Grenfell, al nord-oest de la capital britànica, dimecres. Un comandament policial ha actualitzat la xifra, que hi inclou els cossos identificats i les persones que es van donar per desaparegudes i de les que ja no hi ha cap dubte que també hi van morir, tot i que no les han localitzat. Només cinc dels morts "han estat formalment identificades."

Les autoritats del Regne Unit subratllen que el balanç encara pot créixer, si bé no ho farà gaire més, i que hi haurà persones que no es podran localitzar mai. Cinc de les persones que es van donar per desaparegudes, les han acabat trobant sanes i estalvies.

L'alt comandament policial que ha facilitat el balanç de víctimes ha confessat que "és difícil descriure la devastació ocasionada pel foc" en el bloc de 24 plantes i 120 vivendes, situat al barri de North Kensington, a l'oest de la capital britànica. De l'operació de recerca dins de l'edifici s'encarreguen equips especials dels bombers, amb l'objectiu de buscar més restes humanes.

Aquest diumenge, el govern britànic va informar que el revestiment de la Torre Grenfell estava fet d'un material prohibit al Regne Unit. Es tracta del polietilè, un material molt inflamable que va contribuir a propagar les flames molt ràpidament. Per aquest motiu, les persones que hi havia a l'edifici no es van poder evacuar a temps.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut