Platja d'Aro

Elevada al nivell màxim a tot Catalunya l'alerta contra els assalts violents a domicilis

Interior ha elevat al màxim nivell el pla per fer front a aquest tipus de delicte, que l'any passat va créixer més d'un 6%. En el cas de les comarques gironines, l'augment va ser d'un 86%. Després de participar en la reunió de la Junta Local de Seguretat de Castell-Platja d'Aro, el conseller d'Interior recomana als propietaris de xalets que hi instal·lin alarmes.

RedaccióActualitzat
Interior ha elevat al màxim nivell l'alerta del pla per fer front als assalts violents a domicilis, un tipus de delicte que l'any passat va créixer més d'un 6% a tot el país. En el cas de les comarques gironines, l'augment va ser molt més destacat, d'un 86%. Després de participar en la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat de Castell-Platja d'Aro, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha recomanat als propietaris de xalets que hi instal·lin alarmes.

A les comarques de Girona, els assalts van passar dels 29 del 2011 a 54. A tot Catalunya van ser 567, davant dels 532 del 2011, cosa que significa un increment del 6,5% i una mitjana d'1,5 assalts diaris. El Baix Empordà és la comarca més afectada i concentra el 10% dels assalts de les comarques gironines.

El màxim nivell d'alerta, vigent des de fa dos dies, permet destinar més recursos a investigar i combatre els robatoris violents, com ara patrulles mixtes de policies locals i Mossos. Tot i les dades, Espadaler ha assegurat que, entre la ciutadania, la percepció d'inseguretat és superior a la realitat. També ha destacat que, l'any passat, la major part dels casos, un 60%, es van resoldre. I que els últims reforços ja han donat fruits, perquè del 18 al 24 de gener s'ha detingut a les comarques gironines 24 persones per assalts violents a domicilis.

El conseller ha demanat a la ciutadania que col·labori amb la policia fent-los arribar qualsevol dada rellevant i també adoptant mesures d'autoprotecció, com la instal·lació d'alarmes, "no per substituir els agents, sinó com a complement".

En les últimes hores hi ha hagut dos nous assalts a les comarques de Girona. Un va ser aquest dimecres al vespre, al carrer de la Creu de Girona. Però, aquesta vegada, l'objectiu era un establiment de compravenda d'or. Uns lladres hi van entrar i, després d'amenaçar amb una navalla la dependenta, se'n van endur diners i joies. L'altre va ser un atracament amb violència en una joieria de Blanes dedicada a la venda de joies per internet.

A Platja d'Aro encara és recent la mort del president de la patronal gironina, Jordi Comas, quan van entrar a robar a casa seva. Va ser, justament, arran d'aquest crim que es va crear el Programa Operatiu Específic d'Habitatge, que ara està en l'alerta màxima. L'Ajuntament de Platja d'Aro vol accelerar el pla per instal·lar 25 càmeres de videovigilància al municipi.

Els últims dies també hi ha hagut assalts amb violència en altres punts de Catalunya, com per exemple a Dosrius, a Balaguer i a Salt.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut