El Zoo de Barcelona es queda sense dofins, tigres i camells

Un centenar d'exemplars ja no viuran al zoològic: les primeres espècies a marxar han estat les foques

Actualitzat

El Zoo de Barcelona apostarà a partir d'ara per les espècies del Mediterrani. A conseqüència d'això, animals com els tigres o els dofins, entre altres, ja no hi seran. En total, prop d'un centenar d'espècies abandonaran el Zoo de Barcelona; les foques, per exemple, ja han estat traslladades a un parc d'Hongria. Passarà el mateix amb els camells i els ossos.

Un terç dels animals que començaran a viure al nou model de zoo formaran part dels ecosistemes mediterranis. Un exemple d'espècie autòctona que arribarà al zoo és el linx.

Segons el director del Zoo, Antoni Alarcón, el nou pla vol "reduir el nombre d'espècies" buscant-los "la millor sortida possible"; es passarà de més de 300 a unes 200.

Igualment, però, el zoològic mantindrà les instal·lacions d'alguns animals que estan en perill d'extinció o d'altres que estan en programes de conservació, com les elefantes o el rinoceront blanc.

 

 

De fet, els criteris que se seguiran per reestructurar el Zoo són prioritzar les espècies de fauna autòctona, que tenen un alt nivell d'amenaça a la naturalesa, i també les espècies per a les quals hi ha plans de conservació. Alarcón ha posat com a exemples els projectes sobre el tritó del Montseny o el seguiment de la llúdriga al riu Besòs.

 

 

Aquesta iniciativa està inclosa en el nou pla estratègic presentat per la direcció del zoològic. El període per establir els canvis va des de l'any 2018 fins al 2031.

El 50% del pressupost es destinarà a les instal·lacions dels animals, el 24% a l'espai públic, el 21% a equipaments i logística i el 5% a enderrocaments i provisionalitats. També es reforçarà l'impuls científic, doblant-ne el pressupost.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut