Girona

El zelador d'Olot demana perdó per haver arribat a aquests extrems

En els seus informes finals, l'acusació considera que Joan Vila ha volgut enganyar tothom mentre que la defensa diu que no hi ha prou proves per condemnar-lo pels onze crims. El fiscal ha assegurat que l'acusat "ha estat fent teatre".

RedaccióActualitzat
El zelador del geriàtric d'Olot acusat de matar onze avis ha aprofitat  l'últim torn de paraula al judici per demanar perdó. En els seus informes finals, l'acusació considera que Joan Vila ha volgut enganyar tothom mentre que la defensa diu que no hi ha prou proves per condemnar-lo pels onze crims.

Després de confessar que va matar onze ancians entre el 2009 i el 2010, Vila ha tingut aquest divendres el seu últim torn de paraula: "Només vull demanar perdó per tot el que he fet i per haver arribat a aquests extrems, és tot el que he de dir". Ha acabat, així, a l'Audiència de Girona, un judici que va començar fa dues setmanes.

Les acusacions i la defensa han mantingut les seves peticions de penes de presó. El fiscal Enrique Barata ha sol·licitat 194 anys, les acusacions, 202 anys, i la defensa, 20 anys de llibertat vigilada.

El fiscal ha assegurat que l'acusat "ha estat fent teatre" i que fingia quan parlava amb els companys de treball sobre les persones que morien durant el seu torn o quan intentava simular un trastorn davant dels psicòlegs que l'han visitat.

Un dels advocats de les acusacions particulars, Jordi Coma, ha demanat al jurat que no cregui al zelador i ha assegurat que no és tan caòtic i impulsiu com la defensa ha volgut demostrar.

Les acusacions particulars han criticat també la residència de La Caritat en considerar que en aquest centre hi havia cert caos i deixadesa.

Per la seva banda, l'advocat defensor, Carles Monguilod ha intentat convèncer el jurat que no hi ha proves per demostrar que Vila va participar activament en la mort dels onze avis, més enllà de la seva confessió, i ha assegurat que en vuit dels casos ni tan sols s'ha pogut demostrar que es tracta de morts criminals.

Dilluns començaran les deliberacions del jurat popular que haurà d'emetre el veredicte del cas.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut