Olot

El zelador d'Olot confessa la mort de dues àvies més i el jutge l'envia a la presó

El zelador del geriàtric La Caritat d'Olot acusat de la mort d'una dona de 85 anys ha confessat haver matat dues àvies més residents al centre. El jutge li ha imputat tres delictes d'assassinat i ha ordenat presó incondicional per a ell. L'home, de 45 anys i veí de Castellfollit de la Roca, ja ha ingressat a la presó de Figueres. L'acusat, Joan V.C. ha argumentat que va cometre els crims en un moment "d'eufòria" i per "ajudar" perquè "es creia que era Déu", segons ha explicat el seu advocat.

Actualitzat
En una declaració de gairebé tres hores, l'acusat ha admès que va matar tres internes de la residència els dies 12, 16 i 17 d'octubre, fent-los beure un líquid corrosiu. Suposadament, es tractaria de lleixiu, segons ha informat l'advocat de l'home, Carles Monguilod.

Sempre segons l'advocat, l'acusat ha reconegut que a les víctimes els feia "mal, però era un pas per arribar a la plenitud". El lletrat ha afegit que el cuidador s'ha mostrat penedit pels fets. Monguilod s'ha declarat "impressionat per la manera absolutament sincera com ha declarat" el seu client i ha demanat que rebi tractament psiquiàtric, perquè considera necessària una "explicació científica" per part d'aquest professional sobre per què el seu client ha acabat tenint aquesta conducta. També l'acusat ha demanat rebre aquest tractament. 

L'advocat ha explicat que Joan V.C. té un caràcter "maniacodepressiu" i que hauria begut alcohol a l'hora de matar les àvies. D'altra banda, ha confirmat que es procedirà a l'exhumació dels cadàvers per contrastar la versió del detingut i que es farà de forma imminent.

El jutge li ha imputat tres delictes d'assassinat també pels indicis que han aportat els Mossos d'Esquadra. La policia va obrir una investigació dilluns per la mort d'una àvia. La dona va ingressar diumenge en estat molt greu a l'Hospital d'Olot, on els metges van sospitar que havia estat víctima d'un enverinament. Els agents van investigar altres morts que s'havien considerat naturals. 

Tant el responsable del geriàtric com les famílies dels residents van afirmar que l'home no havia tingut mai cap actitud sospitosa, sinó al contrari, tenien un bon concepte d'ell i els semblava un treballador normal. Feia cinc anys que l'acusat treballava al centre.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut