Barcelona

El XV Saló d'Antiquaris de Barcelona tanca portes convertit en un referent del sector a nivell espanyol

Més de 18.000 persones han visitat aquesta setmana el XV Saló d'Antiquaris a les Drassanes de Barcelona, que tanca les seves portes. L'esdeveniment ha tingut lloc en un espai de 2.000 metres quadrats de naus gòtiques a la sala Marquès de Comilles, una de les joies d'art civil medieval català i segell inconfusible del saló. S'hi ha pogut veure obres de pintors com Casas o Rusiñol i, fins i tot, un dibuix de Picasso en una agenda, una petita relíquia per als amants dels objectes antics i també per als que tampoc hi senten gran passió.

Actualitzat
Al llarg de la setmana, un total de 32 expositors de Catalunya, Espanya i Europa han mostrat 10.000 obres d'art molt diverses que van des de pintures, gravats i tapissos dels últims tres segles, fins a peces arqueològiques, mobiliari europeu, art africà i asiàtic, o objectes d'art "nouveau" i art "decó".

El director del saló, Paco Flaqué, ha explicat que "el saló es consolida com una de les fires d'antiguitats més importants d'Espanya gràcies a una oferta selecta i molt diversa".

Flaqué ha remarcat, a més, "el bon nivell de vendes" i s'ha mostrat molt satisfet per la "combinació de clients i col·leccionistes tradicionals i la presència d'un públic més jove que busca pintura d'avantguarda, art oriental o africà".

Entre les nombroses obres que s'han exposat destaca una col·lecció d'obres mestres de pintors barcelonins modernistes com Ramon Casas o Santiago Rusiñol. El saló també ha acollit una àmplia selecció d'obres d'artistes com Joan Miró, Antoni Tàpies, Emili Grau Sala, Isidre Novell i, fins i tot, una dedicatòria amb dibuix en una agenda realitzada per Picasso.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut