Barcelona

El xinès Lou Ye i la seva "Summer Palace" triomfen en el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona

La manera com el director xinès Lou Ye narra una història d'amor en un rerefons polític a la pel·lícula "Summer Palace" ha captivat el jurat de la novena edició del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona BAFF. La cinta, que ha generat molts problemes al cineasta en el seu país, ha estat distingida amb el premi al millor film, el Durian d'Or, concedit per Casa Àsia i dotat amb 6.000 euros. El certamen també ha concedit dues mencions especials al film xinès "The Exam" i al japonès "Strawberry Shortcakes".

Actualitzat
"Summer Palace" és la gran guanyadora del BAFF, el certamen que en l‘última setmana ha ofert una cinquantena llarga de produccions de les prestigioses cinematografies d'Àsia. El jurat del festival, format pels actors Eduard Fernández i Vicenta N'Dongo, la directora i autora teatral Carol López, el director Zhang Lu i el crític cinematogràfic Jasper Sharp, han escollit aquest film del xinès Lou Ye com a mereixedor del Durian d'Or. Alhora, han expressat la seva sorpresa en saber que al director no se li ha permès estrenar la pel·lícula a la Xina i que a més haurà d'enfrontar-se a la prohibició de no poder rodar durant els pròxims cinc anys. Els membres del jurat han manifestat que esperen i desitgen que "la seva història d'amor pel cinema pugui continuar, pel bé del públic".

El certamen ha decidit concedir dues mencions especials a la pel·lícula xinesa "The Exam", del director Pu Jian, per com una història local i senzilla es converteix en universal i profunda, i a la pel·lícula japonesa "Strawberry Shortcakes", del director Hitoshi Yazaki, per com un home pot descriure uns personatges femenins i dirigir-los amb tanta subtilesa.

El certamen donarà a conèixer aquest diumenge el premi del públic i el balanç final del festival en una jornada dedicada a tres dels més grans cineastes asiàtics del moment: Jia Zhangke, que presenta "Still Life"; Apichatpong Weerasethakul, amb "Syndromes and a Century", i Tsai Ming-lian, que arriba a Barcelona amb "I Don't Want to Sleep Alone".
Anar al contingut