Una de les fotografies que formen part de la sèrie
Una de les fotografies que formen part de la sèrie
Brussel·les

El World Press Photo retira un dels premis per "informació enganyosa"

L'organització del concurs confirma que l'artista ha incomplert les bases del concurs

RedaccióActualitzat

L'organització del World Press Photo ha retirat el primer premi en la categoria de Temes Contemporanis que havia concedit aquest any al fotògraf italià Giovani Troilo, després de confirmar que l'artista ha incomplert les bases del concurs. Troilo hi havia participat amb una sèrie d'instantànies sobre la ciutat belga de Charleroi, sota el títol "El cor fosc d'Europa".

En un comunicat, el director gerent del concurs de fotoperiodisme, Lars Boering, ha ressaltat que es tracta d'"un cas clar d'informació enganyosa". "S'ha violat una regla i s'ha travessat una línia vermella", ha afegit.

El premi concedit a Troilo, que finalment s'atorgarà al segon guanyador, havia estat objecte de polèmica després d'una queixa formal de l'alcalde de Charleroi, que denunciava la falta d'ètica periodística i el perjudici per la ciutat i els ciutadans que comporta aquesta imatge falsa.

En un principi es va acordar mantenir el premi, però, finalment, han desqualificat el fotògraf per trencar el codi ètic del fotoperiodisme. Una de les fotografies, sobre un pintor que treballa amb models, es va fer a Molenbeek, un districte de Brussel·les, i no a Charleroi tal com s'indicava en la documentació adjunta al reportatge concursant.

GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut