El Winterthur Barça s'imposa al DKV Joventut (70-84) i s'enfrontarà amb el Reial Madrid a la final de Copa

El Winterthur Barça es confirma com l'equip "tapat" de la Copa del Rei en classificar-se per a la final, després de derrotar el DKV Joventut per 70-84. Els d'Ivanovic han fet un tercer quart increïble, el millor de la temporada, amb un parcial de 0-18 i que ha arribat a situar el Barça a 19 punts de la Penya. Els badalonins han reaccionat en l'últim període acostant-se a 6 punts, però dos triples seguits del Barça han estat clau per al triomf blaugrana. L'altre finalista és el Reial Madrid, que ha derrotat el Tau (72-74).

La Penya ha sortit contundent al parquet de Màlaga apuntant-se un parcial de 6-0, que ha trencat Jordi Trias, el millor del partit de quarts, amb una cistella de dos. La tensió ha anat creixent i s'ha anat apoderat dels dos equips a mesura que han avançat els minuts. El Barça de mica en mica s'ha refet de la sortida inicial i ha anat escurçant distàncies. Després de tancar el primer període amb un ajustat 19-16, Navarro, amb el primer triple dels blaugranes en el partit, després de nou intents, ha establert la igualtat de nou en el segon quart (27-27). A partir d'aquí i fins al descans, el partit ha estat un frec a frec sense dominador, ja que el Barça ha aconseguit posar-se davant en el marcador en algunes ocasions, però ha estat la Penya qui ha marxat al descans amb avantatge (38-36).

Si el tercer quart és el període crític per al Barça, el de la davallada, aquesta vegada la truita s'ha tombat. Els blaugranes han fet el millor tercer quart de la temporada amb un contundent 0-18 (42-56), gràcies, sobretot, a la recuperació de pilotes. Rudy Fernández, amb dos tirs lliures, després d'una personal de Lakovic, ha posat final a aquesta resposta dels blaugranes. Fins a 19 punts han tingut d'avantatge els d'Ivanovic (45-64). Al final, la Penya ha anotat un pobre parcial d'11-28 que ha situat un 49-64 al final del tercer període.

La Penya, però, encara no havia dit l'última paraula. Els d'Aíto García Reneses han sabut reaccionar ràpid donant emoció fins a l'últim minut de partit. En tan sols tres minuts, els verd-i-negres han fet un parcial de 8-2 (57-66) i poc després, en dos minuts, un de 8-0 (67-73). Ha estat en aquest moment, quan Basile ha comès la cinquena personal. Amb sis punts de diferència i entrats pràcticament en els darrers seixanta segons, dos triples consecutius, un de Lakovic i l'altre de Navarro, han estat clau perquè el Barça s'acabés adjudicant el partit i es plantés a la final de la Copa del Rei. D'aquesta forma, el Barça torna a una final de la Copa del Rei quatre anys després que es proclamés campió a València, el 2003, davant el Tau de Vitòria. A part dels 16 punts de Basile i Trias, també han destacat els 14 punts de Lakovic i de Navarro. De la Penya, a més de Rudy Fernández, destaquen els 10 punts d'Archibald i Charles Gaines.

El Reial Madrid, l'altre finalista

El Tau de Vitòria ha agafat el control del partit en la primera part, després de començar amb un 7-0. El Reial Madrid ha reaccionat però, al segon quart, els bascos han arribat a situar-se amb 10 punts d’avantatge en més d’una ocasió. Al descans, l’equip que entrena Perasovic ha marxat als vestidors amb un 42-34 a favor. Els de Joan Plaza, però, han sortit forts en la represa i han anotat un parcial de 0-7 que ha posat molta emoció al duel. El Tau ha tardat més de dos minuts a anotar en el tercer quart. Entrats a l'últim període, el Madrid ha aconseguit igualar el partit gràcies a una cistella de Bullock (60-60), i els blancs s’han posat per davant en el marcador per primer cop a dos minuts de l'acabament (66-68). A tan sols nou segons, el Tau perdia d’un punt, però l’estratègia no li ha servit per empatar i el Madrid s’ha imposat per 72-74, després d’un tir lliure transformat per Felipe Reyes. Louis Bullock ha estat el màxim anotador amb 17 punts i també ha destacat Reyes amb 15; els mateixos que ha fet Scola, del Tau.