El Winterthur Barça s'endú el derbi contra el Ricoh, que li assegura gairebé la plaça de Copa

El Winterthur Barça s'ha endut el derbi català de l'ACB contra el Ricoh Manresa al Nou Congost per 77-90, una victòria clau per assegurar-se pràcticament la plaça de Copa. Els blaugrana han anat sempre per davant en el marcador, tot i que en la primera meitat els bagencs han plantat cara. Els blaugrana Navarro i Williams han jugat un excel·lent partit, amb 23 i 17 punts, respectivament. Del Ricoh, el més destacat ha estat Rodney White, que, amb 27 punts, màxim anotador del matx, no ha pogut evitar la derrota del seu equip.

Al Nou Congost, el Ricoh Manresa no ha posat les coses gens fàcils al Winterthur Barça, que ha arribat disposat a endur-se la victòria des del principi, ja que el marcador de seguida se li ha posat de cara. El desenvolupament del joc ha estat vibrant, sobretot en el primer quart, amb atacs ràpids i un matx de caire ofensiu al qual s'han sumat tots dos equips. Els blaugrana han començat per davant en el marcador, però els manresans, que mai s'han rendit, han arribat a igualar a 17-17, després de fer un parcial de 7-0. Tot i això, els blaugrana s'han refet i han acabat el primer període amb poc marge d'avantatge (21-26). En el segon quart, el Barça ha trobat més facilitats en atac per anotar davant la poca intensitat del Ricoh, sobretot pel que fa a les faltes per aturar el joc dels d'Ivanovic. Williams, amb 6 assistències, i Navarro, amb 13 punts amb 3 triples, han estat claus perquè els blaugrana continuessin per davant en el marcador. El Winterthur ha aconseguit un parcial de 6-0 al començament del segon quart que li ha permès marxar al descans amb un 39-45 a favor. De la primera meitat també ha destacat la gran actuació del jugador del Ricoh Rodney White, amb 15 punts. En la represa, una vegada més Williams, amb 10 punts en el tercer quart, els mateixos que Phil Ricci, del Ricoh, ha liderat el joc blaugrana. Tot i això, el partit ha estat de ratxes i, quan el Barça s'escapava en el marcador (41-53), els bagencs han anotat un altre parcial de 7-0 que no ha evitat que els blaugrana trenquessin el partit i acabessin el període amb un marge prou ampli d'onze punts (58-69). Al Ricoh se li ha anat escapant el partit i, tot i que el tècnic Xavi Garcia ha apostat per la defensa individual, no ha servit per aturar els d'Ivanovic, que cada cop s'han trobat més còmodes al parquet. Mostra d'això, en el darrer quart, el Winterthur ha aconseguit el màxim avantatge del partit, de 18 punts (62-80). I és que els blaugrana s'han endut la victòria de forma clara, ja que han estat molt superiors durant tot el matx. Per als locals, la nota negativa, a part de la derrota, ha estat que el jugador del Ricoh Marton Bader, fitxat aquest gener, ha abandonat el parquet en el quart període lesionat al turmell.