El Winterthur Barça pateix per superar l'Estudiantes al Palau, però força el quart partit

El Winterthur Barça ha forçat el quart partit del "play-off" contra l'Estudiantes. Els blaugrana els han superat per 83-79 en un partit agònic que ha tingut dues cares ben diferents. Els dos primers quarts han estat de clar domini blaugrana, en què el Barça ha mostrat la seva millor imatge i joc ofensiu (57-39), però en els dos últims quarts l'Estudiantes ha estat superior. Han arribat a igualar el partit a 69 punts, però al final no han estat capaços de capgirar el marcador. Diumenge a Vistalegre es jugarà el quart partit.

L'orgull que el Barça havia perdut en els dos primers partits de "play-off" contra l'Estudiantes ha tornat als jugadors blaugrana en el tercer partit. L'equip de Manolo Flores estava obligat a guanyar per allargar dos dies més l'agonia d'una temporada irregular i forçar el quart partit a Vistalegre. Els catalans, liderats per un encertat Joan Carles Navarro, han manat sempre sobre el parquet i han dominat un Estudiantes desencertat de cara a cistella. L'agressiva defensa del Barça ha causat nombrosos poblemes al joc ofensiu de l'equip madrileny, que després d'un triple de Navarro s'ha vist superat per 10 punts (24-14). Els que no tenien problemes per anotar eren els del Barça, que amb una bona rotació de pilota han vist el cèrcol amb facilitat. Aquests deu punts favorables al Barça s'han mantingut fins al final del primer quart (29-19). El Barça ha seguit pressionant i portant el ritme de joc i minut rere minut ha anat aixemplant la diferència en el marcador. Després d'una tècnica a l'entrenador de l'equip col·legial, Pepu Hernández, els blaugrana s'han situat a 13 punts (44-31). Roger Grimau (15 punts) ha estat el complement de Navarro (21 punts) sobre la pista i el Barça ha tornat a mostrar la seva millor imatge. A la mitja part el marcador (57-39) era un clar reflex de la superioritat dels locals. De ben segur que després del record del primer partit pocs dels aficionats que han anat al Palau donaven per feta la victòria del Barça. I és que els 18 punts de diferència que tenia l'equip blaugrana a la mitja part, amb l'actual Barça no és cap assegurança. Un parcial de 0-9 a l'inici del tercer període ha situat l'Estudiantes per sota dels 10 punts de marge. Els catalans, però, haurien pogut acabar aquest quart amb 12 punts d'avantatge. Els madrilenys, però, feien por. El Barça ha tardat més de cinc minuts a anotar en l'últim període i sense fer gaire soroll l'Estudiantes ha empatat el partit a 69 punts. Un empat que ha esporuguit els blaugrana, que han tingut serioses dificultats per anotar. Els atacs del Barça han estat molt lents i amb poques idees. El Barça ha entrat en l'últim minut de partit amb tres punts de marge (80-77) i les ganes de forçar el quart partit eren les úniques que movien els jugadors catalans sobre el parquet. A 24 segons pel final, Iturbe, amb dos tirs lliures, ha ajustat el marcador (80-79). Jasen ha fet personal a Bodiroga. El serbi només ha anotat un dels dos tirs lliures i els madrilenys han tingut l'última possessió, que no han sabut anotar. Navarro sí que ha estat encertat des de la línia de tirs lliures i ha situat el 83-79 final. D'altra banda, i també en el tercer partit dels quarts de final del "play-off", el Tau s'ha tornat a avançar en l'eliminatòria en guanyar el Gran Canària per 75-64. L'Unicaja, que es trobava en la mateixa situació que el Barça, també ha forçat el quart partit. Els malaguenys han guanyat l'Etosa Alacant per 81-74.