La pàgina web reismags.cat, dissenyada per Francesc Gelabert (Foto:ACN)
La pàgina web reismags.cat, dissenyada per Francesc Gelabert (Foto:ACN)
El Prat de LLobregat

El web reismags.cat permet comunicar-se amb els Reis a través d'internet

Els Reis Mags tenen Twitter i Facebook. I una pàgina web on se'ls pot enviar la carta, per correu electrònic. I tot en català. Els Reis són presents a l'àmbit catalanoparlant de la xarxa gràcies al web reismags.cat, desenvolupada pel jove dissenyador de webs Francesc Gelabert.

RedaccióActualitzat
Segons Gelabert, es tracta de "ser el seu patge a internet en català". El dissenyador va llançar la web el 2007 i l'ha anat perfeccionant, i ara existeix la possibilitat de penjar al Facebook la carta o tuitejar-la.

"Vaig veure que hi havia webs dedicades als Reis Mags en diferents idiomes", explica l'impulsor, i que també n'hi havia de dedicades a altres personatges nadalencs, com el Pare Noel, en anglès. Gelabert va decidir crear-ne una en català i s'hi poden trobar dues ofertes.

La primera consisteix a escriure i enviar la carta directament des de la xarxa. Els més tradicionals, a més, poden imprimir unes plantilles de carta en paper facilitades per la Plataforma per la Llengua.

Els usuaris també poden trobar informacions i curiositats sobre tradicions com el tortell, les cavalcades, els patges o, fins i tot, un conte sobre un quart Rei. Per exemple, s'hi indica que la cavalcada més antiga del món és la d'Alcoi, documentada per primer cop el 1866. També que els Reis han arribat algun cop en helicòpter a Reus o al Prat, i en TGV a Lleida.

Les noves tecnologies influeixen la forma de viure aquestes tradicions. "Hi ha gent que ja fa la minicarta de 140 caràcters a través de Twitter", indica Gelabert. Per això, a la plana web que va dissenyar fa cinc anys, hi ha afegit les xarxes socials: els Reis tenen Twitter en català (@reismags) i passen ja dels 330 seguidors.

A banda de repiular microcartes a Ses Majestats, aquest compte concentra la informació sobre els horaris de cavalcades i activitats programades arreu dels Països Catalans amb motiu de l'arribada dels Reis.

Des de l'octubre fins ara, han visitat la web 9.900 usuaris únics, que han vist 37.000 pàgines. Les xifres van camí d'igualar les de la campanya passada, quan van visitar el web 19.000 usuaris únics, que van veure 76.000 pàgines.

Aquesta temporada ja han arribat més de 300 cartes als Reis a través d'aquesta plana. Gelabert, que la impulsa de forma altruista, espera arribar a 500 com l'any passat.


Anar al contingut