40.000 voluntaris s'han apuntat al web escolesobertes.eu

El web d'Escoles Obertes ja té més de 50.000 voluntaris perquè no tanquin els col·legis l'1-O

El president Puigdemont es reuneix aquest dijous amb els representants de la comunitat educativa que ha impulsat la iniciativa

RedaccióActualitzat

En menys de 24 hores el web escolesobertes.eu ja ha aconseguit més de 50.000 voluntaris inscrits per garantir que les escoles i altres col·legis electorals no tanquin pel referèndum de l'1 d'octubre.

Sota el manifest "Obrim les escoles", representants de la comunitat educativa de Catalunya van presentar, aquest dimecres, la iniciativa per aturar l'ordre de la fiscalia de precintar les escoles per impedir que es pugui votar diumenge.

 

El web d'Escoles Obertes, escolesobertes.eu, té el suport dels sindicats, de les AMPAs, dels representants dels centres i de la comunitat educativa. Fan una crida a les famílies, els mestres i la ciutadania perquè s'organitzin activitats als centres amb la voluntat que hi hagi gent a dins i l'escola no es pugui precintar.

 

Després de les crítiques del Ministeri d'Educació per la utilització dels nens en les mobilitzacions a favor del referèndum, el portaveu de Som Escola, Josep Maria Cervelló, deixa clar que la seva crida és als votants.

"Nosaltres no estem cridant a fer un tap amb els nens i nenes de l'escola. Estem cridant que la gent amb dret a vot vagi davant dels seus col·legis electorals, que les comunitats educatives, que estan al voltant dels centres que els toca ser col·legis electorals, hi siguin presents, organitzin coses, o senzillament, vagin allà amb la voluntat expressar que aquell centre no estigui precintat. La imatge d'un centre educatiu precintat és terrible."

 

El valor educatiu de les accions

El portaveu del sindicat USTEC, Ramon Font, entrevistat aquest dimecres al programa "Més 3/24", defensa el component educatiu de permetre als alumnes, menors d'edat, participar en mobilitzacions a favor del referèndum.

"Ocupar aquest espai de democràcia que són els carrers, i sobretot mantenir, i defensar les urnes i el referèndum, tota una societat defensant el dret a votar, el dret a decidir el futur polític, crec que no hi ha res més pedagògic, més educatiu, no hi ha cap contingut ni habilitat que pugui ser més important que aquest."

 

El president Carles Puigdemont rebrà dijous a la tarda la comunitat educativa que s'ha adherit al manifest "Obrim les escoles".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut