Madrid

El web d'Hisenda se satura per l'allau de gestions sobre la declaració de la renda

L'Agència Tributària ha confirmat més de 25.000 esborranys de la declaració de la renda del 2011, malgrat que el lloc web s'ha col·lapsat. En la primera jornada de la campanya de la renda, l'allau de peticions ha desbordat el sistema, preparat per rebre 100 missatges per segon. Hi ha temps fins al 2 de juliol per sol·licitar l'esborrany o les dades fiscals de la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) corresponents a l'any 2011.

RedaccióActualitzat
Des d'aquest dimarts, els contribuents poden demanar i confirmar a través d'Internet l'esborrany de la declaració que correspon als ingressos corresponents a l'exercici del 2011. Com ha passat altres anys, l'¡nterès en aquesta primera jornada ha saturat el sistema, que ja s'havia millorat i estava preparat per rebre 100 missatges per segon, en comptes dels 20 de l'exercici anterior. Tot i això, no ha estat possible evitar el col·lapse. Passades les 7 del vespre, encara apareixia a la pantalla, quan s'intentava demanar l'esborrany, el missatge "A causa de la forta demanada estem optimitzant els nostres serveis per poder-lo atendre. Si us plau, intenti-ho un altre cop d'aquí a una hora". 

L'Agència Tributària adverteix que l'esborrany que envia Hisenda no és un document fiable i, abans de confirmar-lo, el contribuent l'ha de revisar i acceptar, amb la qual cosa assumeix la responsabilitat de la informació fiscal. Per a l'Agència Tributària, l'esborrany s'ha de veure com una declaració prèvia que ha de servir per agilitzar els tràmits de la declaració i accelerar les devolucions, en el cas de les declaracions negatives.

Per fer la petició, el contribuent s'ha d'identificar amb el primer cognom, el número del DNI i la casella 620 de la declaració de la renda del 2010. A més, ha de facilitar un número de mòbil on se li enviarà un SMS amb el número de referència per fer la consulta, revisió, modificació i confirmació de l'esborrany. 

Les cites prèvies amb Hisenda per fer la declaració de la renda començaran el 19 d'abril per a aquelles peticions de cita prèvia que es facin per Internet, i a partir del 26 d'abril si la petició de cita prèvia es fa per telèfon. Les cites amb Hisenda es convocaran a partir del 3 de maig en algunes de les dependències habilitades per l'administració tributària habitualment en llocs pròxims al domicili del contribuent. La campanya de la renda d'aquest 2012 acabarà el 2 de juliol.

Canvis de la campanya

Una de les novetats de la campanya d'aquest any és que s'eleva la base màxima a 9.040 euros en la deducció per inversió en habitatge habitual en els supòsits d'adquisició o rehabilitació i per a les quantitats dipositades en compte habitatge, i a 12.080 euros en el cas d'obres i instal·lacions d'adequació de l'habitatge habitual per raó de discapacitat.

A més, hi ha una sèrie de canvis en la deducció per obres de millora en l'habitatge habitual, ja que no es limitarà a l'habitatge habitual i tindrà un col·lectiu més de potencials beneficiaris després d'elevar el límit anual de base imposable per accedir a la mateixa de 53.007,20 a 71.007,20 euros. A més, es millora la quantia de la deducció elevant-se del 10% al 20% el percentatge de deducció, i de 4.000 a 6.750 euros, la base anual màxima de deducció.

Alhora, s'han suprimit les deduccions per doble imposició de dividends pendents d'aplicar després d'haver transcorregut el termini límit de quatre anys des del 2006, així com la deducció per naixement o adopció, derogada des de l'1 de gener del 2011, entre altres coses.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut