Vot per correu a l'estranger
Vot per correu a l'estranger
Barcelona

El vot per correu puja un 56% però els residents d'alguns països no han pogut votar

Concretament, no han pogut votar per correu els catalans residents als Estats Units, Xile, Mèxic i Xangai

RedaccióActualitzat

La Generalitat preveu un augment de la participació en les eleccions del 27S arran de l'increment de les sol·licituds de vot per correu, que ha crescut un 56%.

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha lamentat la "insensibilitat" per part de la Junta Electoral Central per haver denegat la petició del govern de poder allargar el termini de vot a l'estranger. A causa d'això, concretament, no han pogut votar per correu els catalans residents als Estats Units, Xile, Mèxic i Xangai, segons Borràs.

Exercir el vot per correu ha estat més fàcil pels residents a l'estat espanyol i en alguns altres països estrangers. Un total del 131.033 persones han sol·licitat votar per correu en aquestes eleccions, xifra que suposa gairebé un 56% més que en els comicis del 2012.

En total, en aquests comicis s'han rebut 107.421 sol·licituds de vot per correu des de Catalunya i la resta d'Espanya, davant les 63.142 de l'any passat, i de l'estranger n'han arribat 23.612, 21.771 residents absents i la resta, temporals, davant les 20.862 de les anteriors eleccions.

Anar al contingut