L'exterior de la Sagrada Família (Reuters)
L'exterior de la Sagrada Família (Reuters)
Barcelona

Zona de vianants a la Sagrada Família i pilones al centre, per evitar atemptats

L'Ajuntament de Barcelona implementarà en els pròxims dies les noves mesures antiterroristes, que seran "compatibles amb el model de ciutat"

RedaccióActualitzat

Noves mesures antiterroristes a la ciutat de Barcelona. El voltant de la Sagrada Família serà zona només per a vianants i es posaran cubs de formigó al centre de la ciutat. Aquestes són dues de les principals mesures anunciades per l'Ajuntament en matèria antiterrorista, unes mesures que arriben després dels atemptats del 17 d'agost passat i del debat posterior sobre les mesures de seguretat de la ciutat.

Les mesures s'aplicaran de manera progressiva en els pròxims dies i, segons el consistori, seran "compatibles amb el model de ciutat".

Pel que fa a la zona del centre de la ciutat, s'instal·laran obstacles provisionals, com arbrat, jardineres i cubs de formigó o pilones, en espais concrets. Alguns elements provisionals que es van posar després dels atemptats se substituiran per altres de definitius. A més, s'inclouran mesures permanents en els projectes i reformes urbanístiques que ara estan en marxa. També s'estudiarà dotar d'una doble funció elements ordinaris del mobiliari urbà, perquè, a més, serveixin per protegir zones vulnerables.

La Sagrada Família, només per a vianants

Pel que fa a la Sagrada Família, una de les principals atraccions turístiques, es començaran les obres per convertir-ne l'entorn en una zona només per a vianants. Per fer-ho es tallaran els carrers Marina, Sardenya i Provença, amb l'objectiu, també, de millorar la seguretat viària davant l'acumulació habitual de persones a la zona.

D'altra banda, i en el marc de l'operació Nadal, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra reforçaran la seva presència a les zones comercials, prioritzant la presència de patrulles uniformades a peu sobretot als eixos comercials de cada barri. Paral·lelament es mantindrà l'ús d'obstacles mòbils en diversos indrets amb gran concentració de persones.

Tot plegat ho ha decidit, en el marc de la Junta Local de Seguretat de Barcelona, el grup de treball específic creat després dels atemptats a la Rambla, un grup format per l'Ajuntament de Barcelona, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Anar al contingut