Hoquei patins

El Vilanova Ull Blau guanya la Copa de la CERS golejant el Candelária per 4-2

El Vilanova Ull Blau ja ha entrat a la història de l'hoquei europeu. Els del Garraf s'han imposat aquest diumenge al Candelária per 4-2 i han aconseguit així la tan preuada Copa de la CERS. En una final molt intensa i amb el suport d'un pavelló ple a vessar, el Vilanova ha superat els portuguesos gràcies, en part, a l'excel·lent actuació de David Ros. El davanter, que ja va marcar a les Açores, ha trencat el partit amb dos gols i ha facilitat la consecució del primer títol internacional del Club Patí Vilanova.

En la castigada pista de les Açores, el Vilanova va aconseguir un meritori empat davant el Candelária gràcies a un gol del jove David Ros. Precisament ha estat el mateix jugador qui, en el partit de tornada, ha donat pràcticament la victòria i, de retruc, la Copa al Vilanova Ull Blau en la final de la CERS.

El partit ha començat molt bé per als catalans, que s’han avançat al minut 9 gràcies a un gol de Santi Julivert. El veterà davanter ha engaltat de primera un xut des de l’esquerra que ha acabat a la xarxa de Rui Pereira.

Amb l’avantatge en el marcador, els catalans han portat el pes del partit sense deixar que el Candelária imposés el seu ritme. El joc, trabat i dur, reflectia la intensitat i la pressió dels dos equips finalistes. En el minut 21, però, una contra dels portuguesos ha acabat amb la passada de la mort que Cándido Oliveira ha transformat en l’empat.

I quan semblava que els primers 30 minuts acabarien amb una igualada, ha sorgit de nou Ros per avançar el Vilanova. El davanter ha pivotat a la frontal de l’àrea, s’ha girat davant del seu marcador i ha afusellat el porter rival.

A la represa, el Vilanova no ha patit excessives angúnies ja que Arellano ha refusat amb encert les poques –algunes de clares- oportunitats dels portuguesos. I quan més pressionava el Candelária, una contra rapidíssima per banda esquerra dels catalans ha acabat amb un nou gol de Ros. Amb el 3-1, el Candelária ha pressionat més amb el cor que amb el cap i no ha pogut retallar la diferència ni pressionar el Vilanova. A poc més d'un minut per al final, els del Garraf han sentenciat del tot gràcies a un nou gol de contraatac transformat per Jordi del Amor. I quan el pavelló ja cantava victòria, el Candelária, per via d'Oliveira, ha marcat el definitiu 4-2. Només quedaven deu segons per al final i el resultat ja no s'ha mogut.

Amb el pavelló del Garraf esperonant l'equip i cantant de valent, el Vilanova ha festejat la consecució de la CERS, refent-se de la decepció de l’any passat quan el Barça va arrabassar el títol als vilanovins en una final fraticida.