Primera Divisió

El Vila-real perd a Almeria (1-0) i desaprofita l'ocasió de col·locar-se segon

El Vila-real va deixar passar l'oportunitat de situar-se en el segon lloc de la Lliga després de perdre per 1-0 al camp de l'Almeria en un partit gris dels homes de Manuel Pellegrini. Al minut 18, els locals van gaudir d'un penal que, a més, va comportar l'expulsió de Diego López; però Negredo va desaprofitar l'ocasió de posar el seu equip per davant. A la represa, l'Almeria va intensificar el seu domini i finalment va obtenir la recompensa: al minut 84, el peruà Acasiete va rematar de cap en planxa una centrada des de la dreta i va deixar els punts a casa. Els andalusos treuen l'Espanyol de la setena plaça.

Valladolid, 1 – Atlètic de Madrid, 1

Contagiat per l'excel·lent ambient que hi havia a les graderies del José Zorrilla, el Valladolid va dominar clarament l'Atlètic a la primera part i va merèixer fer algun gol abans del descans, però Víctor, Llorente i Sesma van estar desencertats davant la porteria rival. En canvi, els matalassers no van perdonar la seva ocasió: al minut 64, Maxi va culminar amb qualitat una bona acció de Forlán. Finalment, al minut 91, Ogbeche va fer justícia salvant un punt per als de Pucela.

Betis, 0 – Llevant, 1

El Llevant va pujar a les barbes del Betis durant la primera part. De fet, va marcar un gol mitjançant Courtois que l'àrbitre no va concedir perquè va creure que la pilota no havia travessat la línia. Al minut 44, el Betis va respondre amb una canonada d'Odonkor que es va estavellar al pal. A la segona part, Pedro León va avançar el Llevant i els verd-i-blancs van ser incapaços de girar la truita. Així doncs, l'equip de Di Biasi segueix a Primera una setmana més. El Betis encara haurà de patir una mica.

Getafe, 0 – Saragossa, 0

Gavilán, lesionat, es va afegir a la llista de baixes del Getafe quan només havien passat cinc minuts. Abans del descans, Zapater va salvar el primer gol local tirant-se a terra per evitar una rematada d'Albin. Tot seguit, l'àrbitre va perdonar l'expulsió al visitant Sergio Fernández. Al minut 52, De la Red va fallar un gol increïble a mig metre de la porteria; i al 67, Diego Milito va rematar de cap al pal de la porteria d'Abbondanzieri. El 0-0 deixa el Getafe gairebé salvat i fa que els aragonesos continuïn en descens, a tres punts de la permanència.

Deportivo, 3 – Athletic Club, 0

Partit molt obert a Riazor, amb ocasions per als dos equips. El Deportivo es va avançar amb un cop de cap de Coloccini i va poder fer el segon en un xut de Xisco que va fregar el pal, però l'Athletic també va poder marcar amb un tir de David López a porteria buida que va sortir fora. La represa, però, va ser de color blanc-i-blava: Xisco i Coloccini van rematar al pal, i Sergio (de penal) i Filipe van fer pujar un 3-0 que gairebé segella la permanència a Primera Divisió.

Mallorca, 2 – Sevilla, 3

El Mallorca va sortir amb força, però es va anar diluint. Quan tothom esperava un 0-0 al descans, Moyà no va poder atrapar una pilota fàcil, la va deixar morta dins l'àrea i Renato se'n va aprofitar per marcar el gol sevillà. Güiza va empatar el matx només iniciar-se la segona part, però Kanouté i Alves van fer un 1-3 que el gol final de Webó no va poder neutralitzar. El Sevilla es col·loca a una sola victòria de la Champions.