Copenhaguen

El vídeo d'una dona que busca el pare del seu fill, publicitat de Dinamarca

"Ens vam conèixer fa prop d'un any i mig, quan estaves de vacances a Dinamarca. No recordo com et dius ni sé d'on ets, només recordo que vam estar parlant de Dinamarca". És el missatge d'una mare soltera, una dona danesa que va quedar embarassada després de mantenir relacions sexuals amb un turista que havia conegut en un bar. La dona busca el pare del fill, per fer-li saber que el seu fill d'uns mesos existeix, i per això penja un vídeo en què li demana que contacti amb ella.

Actualitzat
És la història d'una noia jove que anava cap a casa i pel camí va conèixer un home amb el qual va mantenir relacions, però que l'endemà, quan ella es va despertar, ja no hi era. Una història amb la qual algunes poden identificar-se, però que en aquest cas no és real. Es tracta, en realitat, d'una maniobra publicitària per promocionar el país escandinau. Però al vídeo li han sortit milers de detractors. Molts acusen l'agència d'usar el sexe desprotegit per promocionar el país, i un dels principals diaris danesos, "Ekstra Bladet", ha qualificat el vídeo de "grotesc" i ha dit que és una pèrdua de diners per als contribuents.

Els responsables, en canvi, consideren que és un vídeo dolç que explica la història d'una dona lliure que actua conscientment i accepta les conseqüències dels seus actes. I com a mostra de la tendresa, la noia, al final del vídeo, diu al seu examant: "Des de la nit que vam passar junts no he estat amb ningú més, només perquè ho sàpigues".

Però la recerca del pare desaparegut no ha tingut èxit, perquè els responsables del vídeo han acabat despenjant-lo després de l'onada de crítiques. Això sí, abans de desaparèixer, ha tingut més de 800.000 visites, i ara en circulen diverses versions pel YouTube, incloent un ampli ventall de paròdies de l'anunci.
Anar al contingut