El vicepresident del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis (ACN)
El vicepresident del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis (ACN)
Brussel·les

El vicepresident grec de l'Eurocambra demana una "solució democràtica" a Catalunya

Dimitrios Papadimoulis signa el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum i reclama "obertura de mires"

RedaccióActualitzat

Nova adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. Es tracta del vicepresident del Parlament Europeu, Dimitrios Papadimoulis, que ha signat el manifest aquest divendres. És el càrrec electe europeu de més rang que, fins ara, ha fet pública la seva adhesió al manifest.

Papadimoulis és un dels catorze vicepresidents que té el Parlament Europeu. És el líder de Syriza a l'Eurocambra. La presidenta dels Verds, Ska Keller, i l'eurodiputada portuguesa Marisa Matias també han firmat el manifest pel referèndum.

Solució democràtica

Papadimoulis ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies que aposta per una "solució política democràtica" per a Catalunya. Diu que el debat sobre la independència de Catalunya "és principalment un tema intern polític" d'Espanya però que "si la majoria dels catalans volen un referèndum, seria útil trobar una manera d'expressar la seva voluntat política".

"És important trobar una solució política democràtica després, és clar, de negociacions amb el govern espanyol. Sense dividir, sinó intentant trobar solucions intel·ligents des de l'obertura de mires."

El vicepresident grec de l'Eurocambra defensa que no es pot seguir en la "lluita contínua". "Sóc demòcrata i penso que quan hi ha problemes la millor manera de resoldre'ls és el diàleg i el procés democràtic", puntualitza.

Trobada amb Domènech

El vicepresident del Parlament Europeu es va reunir dimarts amb el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech. Durant la seva estada a Brussel·les, Domènech va debatre amb vuit eurodiputats sobre la situació política a Catalunya i va plantejar-los la necessitat d'assolir un referèndum acordat.

Domènech es va trobat amb Ska Keller i Marisa Matias, així com també amb la vicepresidenta Ulrike Lunacek i diversos parlamentaris independents del grup socialdemòcrata.

Anar al contingut