El vicepresident dels EUA, Mike Pence, aquest diumenge en un lloc de control a Paju, en la zona desmilitaritzada entre les dues Corees (Reuters)
El vicepresident dels EUA, Mike Pence, aquest diumenge en un lloc de control a Paju, en la zona desmilitaritzada entre les dues Corees (Reuters)

Mike Pence amenaça Corea del Nord: "Totes les opcions estan damunt la taula"

El vicepresident de Donald Trump assegura, en una visita sorpresa a la zona desmilitaritzada entre les dues Corees, que la prioritat és la pau però que no descarten cap opció

RedaccióActualitzat

El vicepresident nord-americà, Mike Pence, ha visitat aquest diumenge per sorpresa la zona desmilitaritzada que separa les dues Corees, en plena tensió amb el règim de Pyonyang pels assajos armamentístics. Allà, Pence ha afirmat que la paciència dels Estats Units s'ha esgotat i que "totes les opcions estan sobre la taula".

Pence hi ha arribat en un helicòpter militar i ha estat rebut pels diferents comandaments d'aquest enclavament fronterer. El vicepresident dels EUA ha reiterat el compromís de l'aliança militar del seu govern amb Corea del Sud, en un moment de màxima tensió amb el seu veí del nord.

Pence ha tingut aquest gest poc abans de reunir-se a Seül amb el president sud-coreà en funcions, Hwang Kyo-ahn. El vicepresident nord-americà ha comunicat al seu aliat la determinació d'augmentar la pressió diplomàtica i les sancions contra Corea del Nord per forçar-la a abandonar el seu programa nuclear:

"Ens encoratja el suport d'aliats a través del Pacífic asiàtic, incloent-hi la Xina. Continuarem treballant per avançar en l'objectiu d'una península coreana desnuclearitzada i soc aquí per expressar la voluntat del poble i del president dels Estats Units per aconseguir aquest objectiu a través de la pau per tots els mitjans, a través de les negociacions. Però totes les opcions estan damunt la taula."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut