L'Havana

El vicepresident cubà diu que Castro progressa bé i que es recuperarà en unes setmanes

El vicepresident de Cuba, Carlos Lage, ha declarat durant una visita a Bolívia que Fidel Castro "continua progressant bé" i que la recuperació completa arribarà en unes setmanes. Aquesta és una de les poques informacions que s'han divulgat sobre l'estat de salut del líder cubà des que fa sis dies va anunciar que s'havia de sotmetre a una intervenció quirúrgica.

Actualitzat

Des l'operació, no s'ha emès cap comunicat mèdic ni s'ha divulgat cap informació oficial sobre l'estat de salut de Castro. Tampoc ha aparegut en públic el seu germà Raúl, que ostenta ara tot el poder que Fidel tenia.

L'endemà del primer comunicat en què Castro deia que havia de ser intervingut, dimarts passat un nou missatge firmat pel dictador deia que es trobava bé, però que no es podien divulgar informacions sobre el seu estat constantment, ja que era un "secret d'estat".

Des d'aleshores, molts rumors i fonts sense identificar han dit que Castro va superar l'operació per hemorràgia intestinal i que havia sortit de l'UCI.

Dissabte passat, el president del Parlament cubà, Ricardo Alarcón, va dir que Fidel Castro estava "estable" i que descansava per recuperar-se al més aviat possible, i va justificar l'hermetisme sobre la salut del líder cubà per l'amenaça dels EUA.

Diumenge també es va pronunciar algú del govern, el vicepresident Carlos Lage, que estava de visita a Sucre, Bolívia, per assistir a l'obertura de l'assemblea constitucional.

"Les notícies que tenim és que continua evolucionant bé. Passaran diverses setmanes, però es recuperarà", va assenyalar Lage. A més, va assegurar que Fidel "no té càncer", en contra del que apuntaven alguns rumors, i que "l'operació va ser un èxit".

D'altra banda, un membre del partit va assenyalar que Castro estava fora de la Unitat de Cures Intensives i que està "tan bé com es pot esperar a la seva edat".

A Caracas, el president Hugo Chávez va dir que el seu amic Fidel era capaç de conversar i d'aixecar-se del llit. "Parla més del que hauria de parlar, perquè xerra molt", va dir Chávez en una conversa televisada amb Evo Morales.

A més, en el seu programa de ràdio i televisió "¡Aló presidente!" va manifestar: "Sé que t'estàs recuperant. Tenim informes fidedignes de la teva franca i notable recuperació. Un aplaudiment per a aquest company, germà i líder socialista."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut