Sant Carles de la Ràpita

El vessament de cru de Repsol s'allunya del delta de l'Ebre

L'abocament de cru de la plataforma Casablanca de Repsol s'allunya de la costa del delta de l'Ebre. S'han retirat la majoria d'embarcacions que treballaven a la zona i ara l'atenció s'ha desviat a les costes de les Balears per si arriben restes de la taca. El fort vent de mestral ha empès la taca, que ja estava molt segmentada, mar endins. El vessament es va produir dimecres i les investigacions apunten que l'incident el podria haver provocat un error humà.

Actualitzat
Les fortes ventades de les últimes hores i l'onatge de més de quatre metres d'altura han acabat de dispersar els prop de 100.000 litres de cru que dimecres es van vessar a la plataforma petroliera de Repsol. Els tres remolcadors llogats per Repsol ja han tornat a port i de les tres embarcacions de Salvament Marítim ja només en queda una a la zona.
 
Alerta a les Illes

El vaixell més important que gestiona l'emergència, el "Clara Campoamor", s'ha desplaçat a Palma per si arribessin restes de petroli a les costes de les Balears.

Possible denúncia dels damnificats

Els pescadors de Tarragona estan estudiant si presenten una denúncia contra Repsol i s'han queixat de la falta d'informació sobre l'accident per part de l'administració. Des de la confraria de pescadors de Tarragona han anunciat que presentaran una iniciativa al Congrés dels Diputats perquè Capitania els informi d'aquests episodis.

El cru provenia de la plataforma Casablanca, propietat de Repsol i situada a 54 quilòmetres de les costes de Sant Carles de la Ràpita. Una vàlvula que havia d'estar tancada i que, per un error humà, estava oberta, va causar l'abocament de cru, segons fonts de Repsol. La vàlvula es troba abans de la canonada que envia el cru des de la plataforma fins a la refineria, al costat de la bateria de mesuradors fiscals, de manera que com que estava oberta una part del petroli va anar a parar a un dipòsit i, en sobreeixir, va arribar al mar, segons aquestes fonts.

La fiscalia ha obert una investigació d'ofici, paral·lela a la de l'empresa, per esbrinar com es va produir exactament el vessament de cru.
Anar al contingut