Barcelona

El Versus duu a escena 71 personatges del dibuixant d'"El Jueves" Miguelanxo Prado

El Versus Teatre estrena el 29 de novembre l'espectacle "Quotidiana delirant", que posa en escena 71 personatges de les historietes del dibuixant i guionista gallec Miguelanxo Prado. Seleccionats pel director teatral Ales Alavedra, aquests personatges estan extrets de les historietes que Prado va crear per a la publicació humorística "El Jueves", així com per als àlbums "Tangenicas", "Fragments de l'enciclopèdia dèlfica" i "Cròniques incongruents". Tots estan publicats en català per Norma Editorial i es basen en situacions quotidianes que posen en evidència els comportaments absurds amb els quals estem acostumats a conviure, de manera que la nostra realitat s'assembla a un deliri.

Actualitzat
Sis actors seran els que representaran per primera vegada al teatre aquestes situacions delirants en una producció del Versus Teatre que ha adaptat per a l'escena Alavedra. Idoia de Eguía, Albert Prat, Mònica Monferrer, David Verdaguer, Anna Gironès i Sergi Vallès recrearan per primera vegada al teatre i fins al 23 desembre aquestes situacions delirants.

L'escenografia de diversos clubs blancs de diferents dimensions travessats per un traç negre que firma Sergio Broto representa la vinyeta buida del dibuixant que es va omplint amb les diferents historietes.

Amb bata blanca primer, col·locant les vinyetes i caracteritzats dels diferents personatges després, els actors van recreant aquesta desfilada de personatges. Amb humor àcid i realista, Alavedra recorre historietes que posen en escena la desesperació d'un home de camp, amb boina i bastó, que necessita un certificat per demanar una subvenció a causa d'un temporal que se li ha endut la collita, la teulada de casa seva i les vaques i que es troba amb funcionaris que l'ignoren.

En una altra vinyeta (teatral), una "famosa" intenta fer qualsevol cosa per cridar l'atenció i més endavant una parella passa de fer l'amor a destruir-se verbalment.

En un pas més enllà a l'humor descarnat de Prado, Alavedra posa en escena uns soldats americans que envaeixen Espanya pensant que és l'Iraq i un president dels Estats Units confós amb la geografia del planeta.

El colofó de les historietes és una situació teatral en la qual Alavedra convida el públic a posicionar-se sobre la pena de mort.
Anar al contingut