Catalunya

El vent obliga els bombers a fer més de 150 sortides i la neu fa tallar l'N-230 a Bossòst

Les fortes nevades que estan caient al Pirineu lleidatà han obligat a tallar al trànsit la carretera N-230 a Bossòst, a la Vall d'Aran, i a circular amb cadenes per algunes vies. La Generalitat té activada la fase d'alerta del Pla Neucat en set comarques del Pirineu. A Lleida el vent ha arrencat una teulada d'una nau industrial que ha quedat travessada a la carretera. Fins a les deu de la nit, els Bombers de la Generalitat han hagut de fer més de 150 sortides a causa del fort vent i la pluja. La majoria dels serveis s'han fet a Lleida i al Baix Llobregat. Les actuacions han estat relacionades amb la caiguda de teules, planxes metàl·liques i arbres, sense que ningú n'hagi resultat ferit.

Actualitzat

A la Vall d'Aran neva a totes les cotes i s'ha hagut de tallar l'N-230 a Bossòst i cal circular amb cadenes a la C-28, entre Naut Aran i el port de la Bonaigua, i a la C-142b, d'accés al pla de Beret.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, és probable que s'acumulin gruixos superiors als cinc centímetres en cotes superiors als 600 metres a les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès. Per això s'ha activat el Pla Neucat en fase d'alerta en aquestes comarques. Al Pirineu, les precipitacions poden ser superiors i, per sobre dels 900 metres, es poden acumular més de deu centímetres de neu.

A les comarques del nord-est, les precipitacions poden ser en forma de xàfec i de neu granulada o calamarsa intensa. A hores d'ara ha pedregat en diverses poblacions, com Girona.

La Conselleria d'Interior demana que s'extremin les precaucions a l'hora de conduir per aquestes zones i que abans de qualsevol desplaçament es revisi l'estat de la xarxa viària i les condicions meteorològiques.

Conseqüències del vent

A causa del vent, que a la plana de Lleida ha superat els 90 quilòmetres per hora, els bombers han hagut de fer 157 sortides fins aquest dilluns a la nit. A Tàrrega han caigut uns 1.700 metres quadrats de teulada d'uralita d'un magatzem de palla. A Navarcles, la policia ha tallat un carrer pel risc que caigués la teulada d'una casa de tres pisos no habitada al carrer Sant Benet.

 A l'N-230, dins el terme municipal de Lleida, el vent ha fet caure la teulada d'una nau industrial. No hi ha hagut cap ferit, però la teulada ha caigut al mig de la via i els Mossos d'Esquadra l'han hagut de tallar. Això ha obligat a desviar el trànsit per vies alternatives i s'han format cues quilomètriques. A més, cal destacar una actuació dels bombers a la població de Monistrolet, on un arbre ha caigut damunt un vehicle Citroën ZX sense causar ferits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut