El vent agafa protagonisme amb nevades al vessant nord del Pirineu i termòmetres que tornen a baixar

El vent bufarà al llarg de tota la jornada i serà fort en zones altes dels Pirineus i als dos extrems del país. Les temperatures tornaran a davallar i fins al migdia podrà nevar als Pirineus per sobre dels 900 metres. A la tarda, la nevada quedarà més restringida al vessant nord amb tendència a afeblir-se.

Actualitzat
Encetem el cap de setmana amb Catalunya situada enmig de l'anticicló atlàntic i la borrasca, que tendeix a situar-se sobre Itàlia. Aquesta configuració isobàrica marcarà clarament els protagonistes del cap de setmana: el mestral i la tramuntana.

Compte amb les ventades del Pirineu, de les Terres de l'Ebre i de l'Empordà, perquè passaran de ser fortes a molt fortes. L'SMC ha activat l'avís per vent per dissabte i molt probablement hi afegirà l'avís per mala mar a la costa empordanesa, per onades de més de dos metres i mig.

Les temperatures tornaran a davallar: les mínimes no cauran tant als indrets on el vent es reforci, però baixaran a la resta. Les màximes baixaran arreu, especialment al Pirineu, on a més a més la sensació de fred s'agreujarà per culpa del vent.

La nuvolositat acumulada al vessant nord del Pirineu encara deixarà un ambient molt tapat allà. La nevada continuarà fins al migdia, tendint a minvar després. La cota de neu estarà al voltant dels 900 metres, però per sota a la vall d'Aran. Tret del Pirineu, el dia serà radiant de sol arreu, amb un cel ben blau i una visibilitat excel·lent.
 
Al nord del País Valencià i a les Balears es mantindrà el temps ventós, amb mestral moderat i amb cops forts. Possibilitat d'alguns ruixats a Mallorca i Menorca durant la primera meitat del dia.

Diumenge, 9 de desembre

Tindrem molt més a prop el centre d'altes pressions que s'acosta per l'Atlàntic. Això vol dir que serà un dia extraordinari i radiant de sol gairebé arreu del país. La nuvolositat del Pirineu tendirà a trencar-se. El vent també tendirà a minvar al llarg del dia: primer al Pirineu i després el mestral. La tramuntana trigarà més a desaparèixer, tot i que quedarà més restringida a l'Alt Empordà. L'ambient serà molt fred de bon matí i més agradable al migdia.

I els pròxims dies...

De moment no es preveuen canvis importants a Catalunya. L'anticicló marcarà la pauta: el temps serà estable en conjunt. Les temperatures es mouran per la banda baixa del termòmetre, amb una nova possible davallada per dimarts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut