Barcelona

El veïns de la Sagrada Família es planten contra l'allau d'autocars de turistes al barri

Tot i que sempre ha tingut una allau de turistes, la consagració recent del temple de la Sagrada Família de Barcelona per part del papa Benet XVI i la retransmissió que en va fer TV3 mostrant unes imatges espectaculars del temple d'Antoni Gaudí hi han fet augmentar de manera significativa les visites. Un augment que ha comportat encara més molèsties per als veïns, a causa, principalment, del gran nombre d'autocars que hi circulen i s'hi aturen. Cansats de protestar, ara els veïns s'han plantat. Diuen que no volen la gran quantitat d'autocars que arriben cada dia al barri i reclamen mesures per fer-hi front. També volen que les cues de visitants es facin dins del recinte i no a la via pública.

Actualitzat
Ja fa temps que els veïns del barri de la Sagrada Família han de suportar la invasió permanent d'autocars turístics, el més alt de la ciutat, gairebé 160 els dies de més afluència. Aquesta massificació provoca, sobretot, problemes de mobilitat i de soroll. Fa uns anys es va aconseguir que els autocars només deixessin i recollissin els turistes, però aquesta mesura ha estat insuficient i, en hores punta, el caos circulatori afecta tots els carrers del voltant del temple.

Per això, els veïns, cansats de no veure solucions, s'han plantat. El responsable de Mobilitat i Urbanisme de l'Associació de Veïns de la Sagrada Família, Joan Balanyà, ha sentenciat: "Ja no volem aquesta mesura, el problema ha arribat a unes dimensions que la solució ja no passa per aquí, sinó perquè no hi arribin els autocars, ja que generen contaminació i problemes de mobilitat". I hi ha afegit: "El que volem és recuperar el centre del barri per als veïns".

Primeres mesures

L'Associació de Veïns Sagrada Família es reuneix aquests dies per veure com poden aconseguir aquest objectiu i d'altres per al barri. La primera mesura adoptada serà en forma de concentració en els pròxims dies. L'altra és una crida perquè els veïns fotografiïn els autocars que incompleixin les normes per poder-los denunciar.

Els veïns també exigiran a l'Ajuntament que les cues de visitants es facin dins del recinte i no a la via pública, la pacificació del trànsit els caps de setmana, l'eixamplament de les voreres i que els autocars deixin els turistes a l'aparcament de la Diagonal i vagin a peu fins al temple.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut