Olot

El veí d'Olot que havia estat desaparegut a Haití descriu el caos i la devastació regnants al país

Xavier Rabat, el jove d'Olot que havia anat de vacances a Haití i es trobava desaparegut des del terratrèmol, està en bon estat de salut i ja es troba a la República Dominicana. El 3/24 ha pogut conversar en directe amb ell per conèixer de primera mà la seva vivència. El terratrèmol, el va sorprendre a Petionville, una població a pocs quilòmetres de la capital. Rabat ha descrit el caos i la devastació provocats pel sisme, ha denunciat que els preus dels productes de primera necessitat s'estan encarint desorbitadament i ha fet una petició urgent perquè hi arribi l'ajuda internacional.

Actualitzat
El relat en primera persona de Xavier Rabat ratifica les informacions que han anat apareixent sobre Haití. Els productes de primera necessitat són escassos i cars, l'ajuda humanitària no arriba als que la necessiten i les tasques per trobar-hi supervivents són lentes i desesperants. Les Nacions Unides reconeixen que la situació d'Haití és una "catàstrofe històrica" i que fins ara no s'havien enfrontat amb res similar.

Espanyols repatriats

Alguns, pocs, afortunats poden escapar d'aquesta tragèdia. Ja han arribat a l'Estat els primers evacuats pel govern espanyol després del terratrèmol. Han aterrat aquest dissabte al migdia a la base de Torrejón de Ardoz en un Airbus de les forces aèries. A peu de pista, els esperaven, emocionats, els seus familiars.

També hi era el ministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, que ha volgut saludar els 31 evacuats, la majoria de nacionalitat espanyola. Tot i el cansament per la tensió acumulada després de dies d'incertesa, alguns d'ells han recordat quin és el panorama que deixen enrere.

Entre les desenes de milers de víctimes a Haití, hi ha els cossos de tres espanyols, una parella de Torrejón de Ardoz i una dona segoviana.
Anar al contingut