El bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, en una imatge del 2012, quan era bisbe de Tortosa (ACN)
El bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, en una imatge del 2012, quan era bisbe de Tortosa (ACN)
Palma

El Vaticà investiga si el bisbe de Mallorca té una "relació impròpia" amb una col·laboradora

Xavier Salinas ha convocat per a divendres una reunió amb els sacerdots de l'illa després de la denúncia del marit de la seva secretària particular adjunta per a afers institucionals

Actualitzat

El bisbe de Mallorca i exprelat de Tortosa, Xavier Salinas, nega que hagi tingut relacions amb una dona, davant les acusacions del marit d'ella. El Vaticà ha obert una investigació per determinar si és cert que el bisbe va trencar el celibat amb la seva secretària personal.

El bisbe ha convocat per aquest divendres una reunió amb els sacerdots de l'illa per donar explicacions després que el marit d'una col·laboradora denunciés una "relació impròpia" entre Salinas i la dona, una "activa militant del PP, que exerceix des de fa uns mesos com a secretària particular adjunta per a afers institucionals" del bisbe, segons publica el diari "Última Hora".

En una entrevista a la Cadena COPE, Salinas ha dit que no té "res a amagar" i ha dit que es troba "en xoc i adolorit", tot i estar convençut "d'haver actuat convenientment" perquè no ha fet "res", tot i que "es poden haver malinterpretat" els seus actes. El bisbat ha manifestat en un comunicat que el bisbe "no té consciència d'haver actuat en contra de la Doctrina de l'Església Catòlica" i ha afirmat que el viatge que Salinas va fer fa poc a Roma va ser per "tractar temes d'índole patrimonial", i no pas sobre la seva relació amb la col·laboradora.

Anar al contingut