El Vaticà podria excomunicar els corruptes i els mafiosos (Reuters)
El Vaticà podria excomunicar els corruptes i els mafiosos (Reuters)

El Vaticà es planteja excomunicar els corruptes i els mafiosos

Són les conclusions d'un fòrum internacional celebrat a la santa seu sobre la lluita contra la corrupció

RedaccióActualitzat

El Vaticà estudia la possibilitat d'excomunicar els corruptes i els mafiosos. Són les conclusions que s'han divulgat aquest dissabte d'un fòrum internacional celebrat a la Santa Seu sobre la lluita contra aquests delictes.

El Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral va fer dijous el primer "Debat internacional sobre la corrupció" en què van participar 50 jutges antimàfia, bisbes, víctimes, periodistes, intel·lectuals i alguns ambaixadors.

En el comunicat de les conclusions, es diu que "la lluita contra la corrupció i les màfies és una qüestió no solament de legalitat, sinó de civisme".

Segons el cardenal Peter Turkson, prefecte del dicasteri, l'objectiu de la reunió era "afrontar un fenomen que condueix a trepitjar la dignitat de les persones."

L'arquebisbe Silvano Tomasi creu que s'ha de "sensibilitzar l'opinió pública, identificar les mesures concretes que puguin ajudar a aconseguir polítiques o lleis que evitin la corrupció".

Justament, el papa Francesc fa una crida -en el pròleg de "Corrosione", un llibre que acaba de publicar el mateix cardenal Turkson- a combatre el càncer de la corrupció, que considera "la pitjor plaga social" i l'origen de gravíssims problemes i crims.

Per tot plegat, el grup està elaborant un text comú per a futures actuacions i, entre altres coses, aprofundiran en la possibilitat d'excomunicar corruptes i mafiosos.

Anar al contingut