LEB 2

El Valls aconsegueix un històric ascens a la LEB amb una agònica victòria contra el Rosalia

El Valls Fèlix Hotel ha aconseguit un històric ascens a la LEB 1 després d'imposar-se en el cinquè i definitiu partit de l'eliminatòria de semifinals contra el Rosalia Peixe gallec per 82-78. Amb més de 1.500 persones a les graderies del pavelló Joana Ballart de Valls, l'afició local ha estat fonamental per ajudar el seu equip a remuntar sis punts de desavantatge en l'últim quart. Els jugadors i els aficionats catalans han celebrat amb entusiasme l'històric ascens del Valls a la Segona Divisió del bàsquet espanyol.

En el cinquè i definitiu partit de la semifinal, el Valls ha certificat l'ascens a la LEB amb una agònica victòria contra el Rosalia gallec per 82-78, i s'enfrontarà en la final d'aquesta competició amb l'Aguas de Calpe, que en l'altra eliminatòria havia eliminat el Burgos. Després de quatre partits anteriors molt igualats, els catalans no han desaprofitat el factor pista i, ajudats pel seu públic, no han deixat perdre l'oportunitat. Tot i que s'ha arribat al descans amb un preocupant 34-43 a favor dels visitants, en la represa, l'equip català ha començat la remuntada. El triplet format per Green (28 punts), Miller (15 punts i 15 rebots) i Sergi Grimau (16 punts i 7 rebots) ha estat decisiu i, en l'últim quart, els catalans han estat capaços de remuntar un desavantatge de 6 punts per emportar-se el triomf final. Les 1.500 persones que han omplert de gom a gom el pavelló de Valls i els jugadors locals han celebrat amb entusiasme l'ascens de l'equip a la Lliga LEB, la Segona Divisió del bàsquet espanyol.