Hospital Universitari Vall d'Hebron (ACN)
Hospital Universitari Vall d'Hebron (ACN)
Barcelona

El Vall d'Hebron és el primer hospital d'Espanya amb unitat de diagnòstic i tractament de placenta accreta

Aquesta patologia té un 7% de mortalitat i augmenta a causa del nombre creixent de cesàries

RedaccióActualitzat

L'Hospital Vall d'Hebron és el primer de tot l'estat que té una unitat de diagnòstic i tractament de placenta accreta. Això afecta un de cada 533 embarassos i suposa un risc per a la vida de la mare.

La placenta està normalment adherida a la matriu. Quan una anomalia fa que la placenta penetri dins l'úter i envaeixi la paret muscular, s'origina la placenta accreta. En aquests casos, la placenta no s'expulsa de forma espontània durant el part i això pot causar hemorràgies greus que fan perillar la vida de la gestant.

A l'Hospital Universitari Vall d'Hebron hi ha l'únic servei de tot l'estat dedicat a aquesta patologia. El doctor Manel Castells, que coordina la unitat, diu que totes les gestants en risc s'haurien de derivar a aquest centre per poder-ne fer el seguiment.



"El diagnòstic precoç hauria d'estar a l'abast de tothom i només requeriria que el professional que té embarassos recordés l'associació entre cesària anterior i placenta prèvia. Com més cesàries anteriors se li hagin fet a la pacient, la probabilitat de placenta accreta és més gran. El següent pas seria investigar la presència de placenta accreta. Si hi ha un dubte raonable, remetre-la a un centre especialitzat, que en aquest cas és el nostre."



La placenta accreta fa que els parts s'avancin a la setmana 34 de gestació. Primer es treu el nadó per on no hi ha placenta i després extirpen l'úter sencer per evitar l'hemorràgia.

Aquesta patologia té un 7% de mortalitat i augmenta a causa del nombre creixent de cesàries.

Anar al contingut