Primera Divisió

El València s'emporta la victòria del Camp Nou i deixa el Barça en una situació crítica

El Barça ha encaixat una dolorosa derrota contra el València, per 2 a 4, al Camp Nou, que torna a deixar l'equip blaugrana en una situació crítica en la Lliga. Els visitants s'han posat amb un 0 a 2 al seu favor, amb gols d'Aimar i Carew, però el Barça ha reaccionat i ha reduït distàncies amb un gol de Motta. Abans del descans, Cañizares ha estat expulsat, i, amb tota la segona part al davant, la remuntada semblava possible. Però, en el tram final del partit, Fábio Aurélio i Rufete han dictat sentència davant d'un Barça impotent. El 2 a 4 de Kluivert no ha servit per calmar el públic del Camp Nou, que ha acomiadat l'equip amb mocadors blancs i crits de dimissió.

El València ha començat dominant el partit davant d'un Barça atemorit i que esperava sorprendre en algun contraatac. En el minut 12, un error entre Gabri i Rochemback ha deixat la pilota a Baraja, que ha assisit per a Aimar, que ha encarat Bonano i ha fet el 0 a 1, tot i que Frank de Boer ha estat a punt d'evitar que la pilota entrés a la porteria. El Barça no ha reaccionat al primer gol i, en el minut 16, Aimar, amb un xut des de fora de l'àrea, ha estat a punt de fer el segon. Bonano ha desviat la pilota amb moltes dificultats, enmig dels xiulets del públic del Camp Nou. No ha estat fins al minut 21 que el Barça ha fet la primera acció amb cert perill. Kluivert ha centrat des de la banda dreta i Overmars no ha arribat per mil·límetres a tocar la pilota a l'interior de l'àrea petita. Només dos minuts després, una bona jugada ofensiva ha estat a punt de significar l'empat a 1. Iniesta ha fet la passada de la mort i Xavi ha xutat fora, fregant el pal. Quan semblava que podia arribar l'empat, en el minut 26, el València ha fet el segon. A la sortida d'un córner, Carew, de cap, ha rematat sense oposició, enmig de la passivitat de la defensa blaugrana. Amb el 0 a 2, el Barça ha respost ràpidament amb dos clares ocasions consecutives. Iniesta, de cap, i Overmars, de vaselina, no han pogut batre Cañizares. Després de dos xuts consecutius de Xavi amb perill, en el minut 38 ha arribat l'1 a 2, instants després d'haver entrat Riquelme en el lloc de Rochemback. Motta, en un ràpid contraatac i amb molta sang freda, ha encarat Cañizares i amb la cama esquerra ha creuat la pilota al fons de la porteria. En el minut 41, Cañizares ha estat expulsat per fer caure Kluivert quan l'holandès es quedava tot sol per fer el gol de l'empat. Baraja ha hagut de cedir el seu lloc al porter suplent, Palop. En la represa, el Barça ha sortit a totes, tenint en compte que tenia superioritat numèrica per l'expulsió de Cañizares. En el minut 51, Kluivert no ha encertat a rematar una bona centrada d'Iniesta. Dos minuts després, Pellegrino, de forma providencial, ha desviat un xut molt perillós d'Overmars. El València ha refredat el partit amb molta veterania enfront d'un Barça cada vegada amb menys idees ofensives. En el minut 68, Van Gaal ha fet l'últim canvi: Saviola ha entrat per Motta, l'autor del gol. El Barça ha assetjat a la desesperada la porteria de Palop, i el València només s'ha dedicat a deixar pasar els minuts i a defensar l'1 a 2 al seu favor. En el minut 75, Kluivert ha rematat amb el cap a les mans de Palop. Amb el Barça abocat a l'atac, a sis minuts del final, Carew li ha pres la cartera a Puyol, ha assistit per a Fábio Aurélio, i el brasiler, després de fer un dribling, ha marcat l'1 a 3, que sentenciava el partit. En un ràpid contraatac, Rufete s'ha plantat tot sol i ha batut Bonano amb un xut creuat, en el minut 88. Aquest gol ha provocat la reacció del Camp Nou amb mocadors blancs i crits de dimissió. Només un minut després, Kluivert ha reduït distàncies, un gol que ni molt menys ha servit per calmar els ànims del públic. Amb el xiulet final, el públic ha tornat a mostrar el descontentament amb mocadors blancs i amb crits de dimissió. Aquesta derrota deixa l'equip blaugrana amb només 23 punts, i, segons quins siguin els resultats de la jornada, l'equip de Van Gaal podria quedar-se a només dos punts del descens.