El València goleja un innocent Nàstic i atrapa el Barça al capdavant de la classificació (4-0)

El València no va fallar davant la visita del Nàstic a Mestalla i segueix l'estela del Barça al capdavant de la classificació, tots dos empatats a 13 punts. Els granes van tornar a demostrar que són un equip molt innocent i el València va acabar sumant una còmoda victòria. Morientes va fer l'1-0 en el minut 13 amb un gol que no hauria d'haver pujat en el marcador per un fora de joc anterior de Villa. Luis César va ser expulsat per les seves protestes. Sense fer res de l'altre món, els homes de Quique Sánchez Flores van acabar golejant amb dos gols més de Villa, que es perfila com el màxim candidat per guanyar el Pichichi aquesta temporada, i un altre d'Angulo.

El València va donar el primer ensurt del partit. David Navarro va rematar de cap per sobre del travesser després d'una mala sortida de Bizarri. Tot i que el Nàstic va sortir molt ordenat a la gespa de Mestalla, els locals es van avançar en el marcador en el minut 13 en una jugada polèmica. Morientes va fer l'1-0 rematant una centrada de Villa, que sortia d'una clara posició de fora de joc. Luis César va protestar en reiterades ocasions l'actuació de l'assistent, i finalment l'àrbitre Velasco Carballo el va expulsar de la banqueta en el minut 19.

Amb el tècnic grana seguint el partit des de la llotja, el Nàstic va assolir el control del partit i va començar a arribar amb perill a la porteria de Cañizares. David Cuéllar, molt incisiu per la banda esquerra, va tenir l'ocasió més clara dels tarragonins per empatar en el minut 27. Albiol va estar a punt de marcar a la seva pròpia porteria després de desviar a córner un centre xut de l'extrem navarrès. Poc després, Juan va provar fortuna amb un xut llunyà que no va sorprendre Cañizares. Però el domini territorial del Nàstic va ser estèril i el València va poder arribar als vestidors amb un 2-0 a favor sense fer res de l'altre món. Villa va marxar per velocitat de tota la defensa del Nàstic i la seva jugada personal va estar a punt d'acabar en gol. El davanter asturià va caure constantment en fora de joc durant tota la primera part i, finalment, va veure la targeta groga per protestar.

Precisament va ser Villa l'encarregat de fer el 2-0 en l'inici de la represa. La defensa grana va tornar a pecar d'innocent i en una falta sense perill aparent el golejador xe va rebre completament sol una passada de Gavilán en una jugada d'estratègia i va batre Bizarri amb un potent xut des de la frontal. El segon gol del València va deixar molt tocats els tarragonins, que no van mostrar cap poder de reacció malgrat els canvis introduïts per l'ajudant de Luis César, Kiko Ramírez.

El València va jugar cada vegada més còmode i encara hauria pogut ampliar el seu avantatge en el marcador. Villa va estar a punt de fer un gol olímpic i poc després Curro Torres va culminar un ràpid contraatac amb un xut creuat fregant el pal. I una nova errada defensiva del Nàstic va acabar amb el 3-0. Gavilán va trencar el fora de joc, va driblar la sortida de Bizarri a la desesperada i Villa va fer el segon gol del seu compte personal amb la porteria buida.

El Nàstic es va enfonsar completament en els últims minuts i els locals encara van tenir temps per incrementar la golejada mitjançant Angulo, que va recollir un refús de Bizarri a l'àrea petita. L'allau valencianista va continuar i Silva va estar a punt de completar la maneta quan faltaven dos minuts pel final. Els granes van acabar demanant l'hora en un tram final per oblidar i després d'aquesta derrota continuen amb quatre punts, dos per sobre de la zona de descens.