El València es revenja de l'eliminació a la Copa i derrota el Deportivo a Riazor (0-1)

El València s'ha revenjat de l'eliminació de la Copa del Rei i ha derrotat el Deportivo a Riazor per la mínima (0-1). Els de Quique Sánchez Flores n'han fet prou amb un golàs de David Villa des del centre del camp. Els locals han tingut l'oportunitat d'igualar el marcador des de la pena màxima, però Cañizares ha endevinat la trajectòria del llançament de Víctor, que ha hagut de repetir el penal i totes dues vegades l'ha fallat. El València es referma a la segona posició i ja fa onze partits que no perd a la Lliga.

A Riazor, el partit ha estat més plàcid del que l'ambient previ per la polèmica eliminatòria de Copa del Rei podia haver fet pensar. Els avisos a nivell de joc han arribat aviat. Ja en el minut 8 de partit, un xut de David Villa ha fet que Molina es lluís, que en una gran acció ha rebutjat la pilota, al qual ha acabat picant al travesser. La resposta local ha arribat un minut després, en un xut de Víctor que fa una gran retallada en defensa i la pilota surt fregant el segon pal. Cañizares s'havia vist clarament superat. El València no ha pressionat en excés en l'inici els defenses del Dépor i ha esperat amb paciència l'arribada del gol, que, evidentment, ha estat obra del golejador David Villa, amb una gran diana des del centre del camp que ha sorprès un avançat Molina. Era el minut 22 de partit. Tres minuts després, els locals han tingut l'oportunitat de tornar a igualar el marcador, des de la pena màxima, però ho han desaprofitat. L'àrbitre ha assenyalat penal per una mà de Raúl Albiol dins l'àrea. Víctor s'ha encarregat de llançar el penal, però Cañizares l'ha rebutjat. Tot i això, el col·legiat ha obligat a repetir el llançament, perquè havien entrat jugadors dins l'àrea. I la història ha estat la mateixa. Llançament de Víctor que atura el porter del València. Els de Quique Sánchez Flores han marxat amb avantatge al marcador davant un Deportivo que ha mostrat problemes en la creació al mig del camp. En la represa, la intensitat del joc ha baixat moltíssim. El tècnic Joaquín Caparrós s'ha mostrat desesperat més d'un cop veient que els seus homes eren incapaços d'almenys igualar el marcador. De jugades, per part del Dépor, destaca una rematada de Tristán després d'una gran centrada de Sergio i, del València, un xut d'Arizmedi que Cañizares envia a córner amb dos temps. Així, el València ja fa onze partits que no perd a la Lliga, sumant vuit victòries i tres empats. Màlaga, 2 - Athletic de Bilbao, 1 El Màlaga ha aconseguit una victòria important davant l'Athletic de Bilbao a La Rosaleda (2-1), en el debut del tècnic Manolo Hierro al capdavant de l'equip andalús. Feia nou jornades que els malaguenys no coneixien la victòria i han trencat la mala ratxa davant un rival a la zona baixa. Amb aquesta victòria el Màlaga supera els de Clemente a la classificació i surt del descens de forma provisional, mentre que els bascos hi tornen. Litos ha inaugurat el marcador, però Aduriz ha empatat. Salva Ballesta ha fet el gol de la victòria. A La Rosaleda, doncs, el tècnic Manolo Hierro ha debutat de la millor manera possible, amb victòria i, a més, davant la seva afició. Els andalusos han desplegat el seu millor joc en els deu primers minuts de partit, en què han estat molt superiors a l'Athletic. Quan s'havia jugat mitja hora, Litos ha inaugurat el marcador per als locals després de rematar amb el cap una falta llançada per Bovio. L'alegria ha durat poc. En el 36, Aduriz ha empatat a porteria buida, aprofitant una rematada de Llorente d'una falta executada per Yeste. Quan faltaven cinc minuts per arribar al descans, l'àrbitre ha anul·lat al Màlaga un gol de Salva Ballesta per suposada falta dins l'àrea en la rematada del córner. En el minut 72, Salva Ballesta ha fet el segon dels locals. El Màlaga feia nou jornades que no coneixia la victòria.