CAMPIONS

El València es proclama campió de Lliga a una jornada de l'acabament

Avui és un dia històric per al València, que s'ha proclamat campió de Lliga després de 31 anys de no fer-ho. L'última Lliga va ser la temporada 70-71, en l'última jornada, tot i perdre al camp de l'Espanyol, perquè l'Atlètic de Madrid i el Barça van empatar al Manzanares. Aquest cop, però, l'equip txe no ha hagut d'esperar a l'acabament de la competició, i quan falta una jornada ja ha sentenciat.

Els homes de Rafa Benítez depenien d'ells per guanyar el títol de Lliga, i no han fallat. Amb una victòria, el València era campió matemàticament, i això és el que ha fet. Sense tenir en compte el resultat del seu únic competidor, el Madrid, que ha empatat a zero amb el Mallorca, els valencians s'han imposat al Màlaga per 0 a 2. Primer Ayala, en el minut 35, i després Fábio Aurélio, en el 44, han donat els tres punts d'or que signifiquen uns quants dies de celebracions en terres valencianes. CAMPIONS L'ANY 1971 Era un 18 d'abril del 1971. La Lliga es jugava a Sarrià i al Manzanares. El Barça necessitava guanyar l'Atlètic de Madrid i que l'Espanyol ho fes contra el València. Els "colchoneros", el mateix. Els valencians eren campions si guanyaven a Barcelona o si l'Atlètic de Madrid i el Barça empataven. Nervis. Pressió i una primera meitat sense gols. Gol a Madrid. Martí Filosia aprofitava una centrada de Rexach i feia el 0 a 1. El Barça era en aquells moments campió de Lliga. Només quatre minuts després, Luis Aragonés empatava. A Sarrià, José María posava la pilota al cap de Lamata i la seva rematada superava Abelardo. Perdia el València, però, a Madrid, ningú va ser capaç de marcar. Un final de bojos. Invasió de camp. Sarrià era blanc. L'àrbitre Franco Martínez va xiular el final tres minuts abans. El València, campió. L'Espanyol havia guanyat i els seus jugadors havien fet calaix. 31 anys després, ara a Màlaga, el València ha tornat a cantar victòria.