Rescat del vaixell de Proactiva Open Arms (Marcus Drinkwater)
Rescat del vaixell de Proactiva Open Arms (Marcus Drinkwater)

El vaixell d'Open Arms rescata en un sol dia 349 persones al Mediterrani

Prop de 4.400 immigrants han estat rescatats aquest dijous i divendres a la Mediterrània durant múltiples operacions coordinades per la guàrdia costanera italiana i Líbia i diverses ONG

RedaccióActualitzat

El vaixell de Proactiva Open Arms viatja cap a Malta amb 349 persones que volien arribar a Europa. Aquest dijous els van rescatar al Mediterrani central.

 

Diverses ONGs van haver d'actuar contra rellotge per treure del mar centenars de persones que viatjaven en sis embarcacions a la deriva rumb a Europa, des de les costes de Líbia.


Marcus Drinkwater, el fotògraf que viatja en el vaixell de Proactiva Open Arms al Mediterrani central, el Golfo Azzurro, ha captat aquestes imatges del rescat que retraten la situació diària al Mediterrani:

 

 

 

Dijous i divendres, dos dies de grans rescats d'immigrants al mar

Prop de 4.400 immigrants han estat rescatats aquest dijous i divendres a la Mediterrània durant múltiples operacions coordinades per la guàrdia costanera italiana i Líbia i diverses ONG.

Aquest divendres, 1.500 persones en 11 bots de goma i dues barques han estat rescatats per vaixells de la Guàrdia Italiana, l'Armada Espanyola i de l'ONG alemanya Jugend Rettet.

Aquest dijous, van ser 2.900 els immigrants rescatats: 2.300 d'ells es van recuperar en aigües internacionals, i van ser portats cap a Itàlia. Una de les ONG que els van assistir va ser Proactiva Open Arms. Els 580 que eren encara en aigües de Líbia, van ser retornats a Líbia.

Anar al contingut