Entre els 57 rescatats hi ha dos nens i deu dones (EFE)
Entre els 57 rescatats hi ha dos nens i deu dones (EFE)

El vaixell d'Open Arms rescata 57 persones en la seva primera operació a l'Estret

L'ONG va decidir aquest estiu aturar temporalment els rescats al Mediterrani central per operar al sud d'Espanya

Actualitzat

El vaixell d'Open Arms ha rescatat 57 persones en la seva primera operació a la frontera sud espanyola.

Aquesta passada nit les ha desembarcat al port de Motril, després de recollir-les quan la patera en què viatjaven ja s'estava enfonsant en aigües del mar d'Alboran.

 

 

Entre els rescatats hi ha deu dones i dos nens. Un cop a port, la Creu Roja els ha fet una primera atenció mèdica, i després han estat posats a disposició de la policia, juntament amb 119 persones més rescatades per Salvament Marítim.

L'ONG Proactiva Open Arms va decidir aquest estiu aturar temporalment els rescats al Mediterrani central per operar al sud d'Espanya. Després de les dificultats i persecució del govern italià i de les patrulles líbies, que impedien els rescats i l'acollida dels immigrants rescatats als seus ports.

El vaixell d'Open Arms va ser confiscat a Itàlia amb l'acusació d'afavorir la immigració il·legal, el 17 de març passat. Dos dels membres de la tripulació s'enfronten a penes de 3 anys de presó i una multa de 15.000 euros per cada migrant desembarcat a Itàlia en l'últim rescat (216), que van fer el 15 de març.

L'ONG denuncia l'omissió de socor marítim i l'expulsió de les organitzacions de voluntaris que fan el salvament d'immigrants al mar.

 

 

El fundador de l'ONG, Òscar Camps, denuncia que els governs europeus han "canviat d'estratègia" per silenciar el drama dels refugiats "eliminant els testimonis" que hi ha al mar.

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humans
Anar al contingut