El vaixell de l'ONG Open Arms amb la dona camerunesa supervivent ja és a Palma

La dona, de 40 anys, obtindrà un permís de residència temporal

RedaccióActualitzat

Poc abans de les 9 del matí de dissabte han arribat al port de Palma els dos vaixells de salvament de l'ONG Proactiva Open Arms per desembarcar la dona supervivent i els dos cadàvers rescatats dimarts en aigües del Mediterrani central.

En el vaixell que ha atracat al moll del Dic de l'Oest hi anava Josefa, una dona camerunesa de 40 anys que va ser rescatada amb símptomes d'hipotèrmia i deshidratació, i en estat de xoc. Havia passat més d'un dia agafada a una fusta. Està previst que els primers a visitar-la siguin un metge i una infermera que avaluaran el seu estat.

Posteriorment, agents d'estrangeria la identificaran per tramitar un permís de residència temporal, que podria ser d'entre 30 i 45 dies. Serà aleshores quan una psicòloga de la Creu Roja, acompanyada d'una intèrpret, la portarà a l'hospital, on se li farà un reconeixement. Finalment, serà traslladada a un centre d'acollida. No s'ha concretat a quin, per preservar la seva intimitat.

Quant als cadàvers de la dona i el nen, seran traslladats a l'Institut Anatòmic Forense, on se'ls practicaran les autòpsies i es prendran dades genèriques per a una possible identificació posterior. De moment, però, se'ls enterrarà en dues sepultures anònimes.

Denúncia d'Open Arms

L'ONG Proactiva Open Arms també ha anunciat una roda de premsa en què insistirà en la denúncia per omissió de socors contra els guardacostes libis. L'embarcació la van trobar a la deriva 80 milles al nord de Líbia i, segons l'ONG, havia estat destruïda i abandonada.

L'ONG ha assenyalat que han vingut al port de Palma perquè consideraven que a Itàlia no haurien tingut prou garanties. Això, han explicat, deixa sense vaixells de suport el Mediterrani central, cosa que impedirà nous rescats i pot provocar un augment de les morts al mar. Fins ara, aquest any n'hi ha hagut 1.490.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut