L'Aquarius rescata 141 migrants i torna a esperar un port segur per desembarcar

Els ports segurs més propers són els italians, però el primer ministre, Matteo Salvini, ha deixat clar que no autoritzarà el desembarcament

RedaccióActualitzat

El vaixell Aquarius rescata 141 migrants en dues operacions de salvament i espera en aigües de Líbia permís per poder atracar en algun port segur. Itàlia, com ja va fer al juny, es nega a acollir-lo.

L'Aquarius es mantindrà, de moment, en alta mar a l'espera de rebre instruccions. Al juny, aquest vaixell va desembarcar al port de València 630 persones després que Itàlia i Malta no van permetre que atraqués als seus ports. 

Tal com estableix la norma, han comunicat a les autoritats líbies el nombre i les característiques del grup de migrants. Ara esperen que se'ls assigni un port per desembarcar-los, i ja han deixat clar que no acceptaran fer-ho en un port d'aquest país. Els ports que hi ha més a prop són els italians, però el primer ministre, Matteo Salvini, ha deixat clar que no autoritzarà el desembarcament.


L'Aquarius, de l'ONG SOS Méditerranée, ara és l'únic vaixell de rescat que hi ha a la zona de Líbia i l'organització tem que hi pugui haver més embarcacions a la deriva. Entre les 141 persones rescatades hi ha 67 menors no acompanyats. La majoria dels migrants són de Somàlia i Eritrea. Basile, membre de l'ONG, explicava el detall de les dues operacions de rescat.

" Ahir vam fer dos rescats en aigües internacionals. El primer va ser una petita embarcació de fusta extremadament sobreocupada, amb 25 persones a bord. Havien passat una mica més de 36 hores en alta mar, però vam aconseguir rescatar-los, estabilitzar la situació i dur-los a bord. Poc després vam rescatar una segona embarcació de fusta, una mica més grossa. Inicialment vam creure que hi havia unes 50 persones a bord, però va resultar que eren 116, que també vam rescatar."

Anar al contingut