Petr Nekoranec, primer premi
Petr Nekoranec, primer premi
Barcelona

El txec Petr Nekoranec guanya el primer premi del Concurs de Cant Tenor Viñas

La guatemalenca Adriana González i el català Carles Pachón guanyen el segon i tercer premi del concurs

RedaccióActualitzat

El jurat de la 54a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas ha fet públic el seu veredicte en un acte a la sala Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Els guanyadors d'aquesta edició han estat el txec Petr Nekoranec; en segon lloc ha quedat situada la guatemalenca Adriana González i, en tercer lloc, el català Carles Pachón.

Dels 511 cantants lírics de 62 països que van passar les proves eliminatòries, 21 han arribat a la final aquesta divendres a la tarda. Espanya era el tercer país i aportava un total de 48 cantants, dels quals 11 eren catalans.

Arribar fins aquí no ha estat gens fàcil per a tots aquests joves. Han hagut de lluitar per superar les eliminatòries a 9 grans teatres de tot el món, com l'Scala de Milà, el Bolxoi de Moscou o el Metropolitan de Nova York. I avui era el gran dia: la gran final al Liceu de Barcelona.

 

Enmig dels nervis i les esperances que tot sortís bé, els 21 finalistes han anat desfilant per l'escenari i han ofert les seves interpretacions líriques fins que, finalment, el jurat, amb grans figures com el tenor Jaume Aragall o la soprano Grace Bumbry, ha fet públic el seu veredicte.

Aquest diumenge a la tarda, els guanyadors faran el concert de cloenda i interpretaran diverses peces acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Daniel Gil de Tejada.

Anar al contingut