Moment de la flashmob a Platja d'Aro
Moment de la flashmob a Platja d'Aro
Platja d'Aro

El turoperador que va organitzar la flashmob a Platja d'Aro demana disculpes

L'estampida de dimarts a la nit ha deixat pèrdues de més de 50.000 euros per als restaurants i locals del centre del municipi, segons una primera estimació

Actualitzat

L'operador turístic alemany que va organitzar la flashmob que aquest dimarts va sembrar el pànic a Platja d'Aro ha demanat perdó. El turoperador Ruf Reisen diu que es tractava d'una activitat organitzada que se'ls va escapar de les mans.

En un comunicat enviat a diversos mitjans de comunicació, aclareix que activitats com el joc en què un grup de turistes simulaven ser paparazzis perseguint famosos no són part del programa habitual de les seves ofertes, tot i que "des de fa alguns anys es porta a terme per part d'alguns equips" i "fins ara, sempre havia tingut una bona resposta".

"L'equip va subestimar la reacció dels altres turistes en la situació actual, raó per la qual demanem disculpes. Hem avisat tots els equips que no planifiquin més flashmobs."

Pèrdues de més de 50.000 euros

L'estampida de dimarts a la nit ha deixat pèrdues de més de 50.000 euros per als restaurants i locals del centre del municipi, segons la primera estimació que han fet la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró. De fet, creuen que la xifra podria arribar a triplicar-se. Hi ha un sol local on el greuge arriba als 15.000 euros: el restaurant Llevant, on hi havia centenars de persones sopant quan la gent va fugir corrents en estampida.

El secretari general de la patronal de l'oci nocturn, Joaquim Boadas, ha explicat que, a banda dels danys materials com el mobiliari fet malbé per les corredisses, el gruix de pèrdues ve perquè molta gent va deixar de sopar i va marxar corrent dels locals sense pagar els àpats i consumicions. Boadas ha avançat que reclamaran per totes aquestes pèrdues, ja sigui en el mateix procediment penal obert contra les cinc monitores o bé obrint la via civil contra els participants i organitzadors de la flashmob.

A l'hora de respondre per les pèrdues, Boadas creu que la responsabilitat serà compartida i solidària "tant entre les persones que van executar l'acció com als organitzadors", és a dir, el touroperador que va vendre el paquet de vacances on ja s'oferia la flashmob pels carrers de Platja d'Aro.

Anar al contingut