Barcelona

El turisme cau un 12% a l'octubre a Catalunya, segons les agències de viatges

Diversos factors influirien en la davallada: la vaga als controls de seguretat del Prat, els atemptats del 27 d'agost a Barcelona i Cambrils i la situació política

RedaccióActualitzat

Les reserves turístiques a Catalunya van caure un 12% a l'octubre, segons ha reconegut l'Associació Catalana d'Agències de Viatges en les jornades "La permeabilitat del turisme", que s'han fet a la Universitat de Barcelona. Aquesta davallada s'explica per diversos factors que han coincidit aquest estiu, com la vaga dels treballadors d'Eulen als controls de seguretat a l'aeroport del Prat, els atemptats del 27 d'agost a Barcelona i Cambrils, i, amb major incidència, la situació política amb mobilitzacions i aturades als carrers.

Aquests fets han frenat, sobretot, el turisme estranger. Així ho explica Jordi Martí, vicepresident de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges:

"Vam començar l'any molt bé, i aquest estiu ens hem adonat de la fragilitat del sector. La vaga d'Eulen al Prat, els atemptats del 27 d'agost i el procés polític han fet caure les reserves un 12%. Tot i això, podem dir que tancarem una bona temporada turística." 

De cara al pont de la Puríssima i Nadal, les agències de viatges es mostren optimistes, perquè consideren que la crisi política ha baixat d'intensitat. Martí ha dit en aquest sentit:

"L'Associació Catalana d'Agències de Viatges s'afegirà a qualsevol campanya i pla de promoció turística de Barcelona i Catalunya, com ha fet sempre, per defensar la fortalesa de la marca Barcelona." 

Aquestes dades arriben l'endemà que el comerç i els hotelers també fessin balanç de com els ha afectat la situació a Catalunya.

Anar al contingut