El turisme a Catalunya afluixa i baixa 5 punts durant l'estiu

Després de dos anys excepcionals, les xifres es regulen, davant de les ofertes més competitives d'altres països

Actualitzat

Aquest estiu la temporada turística a Catalunya ha estat més fluixa que l'any passat. En funció de la zona, l'ocupació ha baixat fins a 5 punts.

A Barcelona, el descens de visitants s'ha notat tant als apartaments com als càmpings. L'interior i les zones de muntanya han rebut sobretot visitants catalans i a la costa hi ha hagut menys estrangers i espanyols. 

Queda per veure si els atemptats han influït en la davallada, però el cert és que la capital catalana ha perdut turistes estrangers. De fet, els apartaments turístics han abaixat preus i, segons Enrique Alcántara, president d'APARTUR, la relació és paral·lela.

"Si el preu mitjà ens cau un 10%, és que la demanda pot estar caient també al voltant de xifres similars."

Pel que fa a la Costa Daurada, el turisme ha caigut més de 4 punts, si es compara amb l'any passat. El regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, subratlla que cal tenir clar que l'any passat, amb més de 20 milions de pernoctacions, va ser excepcional.    

"Deien que era un any que s'obrien tots aquests mercats, que podria ser difícil, però queda una situació que és la normal, la que ens hem d'acostumar a viure nosaltres, i a fer una selectivitat econòmica en aquesta situació. Allò de l'any passat o el 2016, eren fets excepcionals, que evidentment no podem comptar de viure en aquesta situació."

 

 

Pel que fa a les comarques de Lleida, l'ocupació ha anat oscil·lant entre el 40% i la gairebé plena ocupació que es va assolir la setmana del 15 d'agost, segons Juli Alegre, el director del Patronat de Turisme de Lleida. 

"Nosaltres estimàvem que aquest estiu rebríem uns 610.000 turistes, els quals farien, aproximadament, 1.750.000 pernoctacions."

 

 

A la demarcació de Girona, com ha passat a la de Tarragona, es preveu una davallada en l'ocupació per la recuperació de països amb ofertes més competitives, com ara Tunísia i Turquia. Ho explicava Marina Figueras, portaveu de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona.

"El maig i el juny ja van ser molt fluixos; el juliol, que és quan repunta, també ha estat més fluix. Hi ha hagut una mitjana de seixantes per cents al juliol. I l'agost, que sempre és el més fort, no hem arribat al 90%, com a molt ha estat la Costa Brava sud, que ha arribat a un 88%, però tota la resta ha estat entre el 70 i el 80%."

 

 

Una tendència general, que s'ha notat sobretot a les poblacions de la Costa Brava amb molta oferta, com ara Lloret o Blanes, on han hagut de fer ofertes per acabar d'omplir.

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut