Girona

El túnel del Pertús demana preconcurs de creditors per un deute de 400 milions

Segons ha pogut saber TV3, l'empresa que gestiona la infraestructura, participada per ACS de Florentino Pérez, ha de tornar un crèdit abans de final de mes però argumenta que no hi pot fer front

Actualitzat

L'empresa que gestiona el túnel del Pertús, TPFerro, ha presentat una demanda per entrar en preconcurs de creditors en un jutjat de Girona davant la impossibilitat de fer front a un deute de més de 400 milions d'euros, segons ha pogut confirmar TV3.

Aquesta companyia, participada a parts iguals per la constructora ACS de Florentino Pérez i la francesa Eifagge, cobra un peatge per cada tren d'alta velocitat que hi passa, tant de passatgers com de mercaderies, però són molts menys dels previstos quan es va planificar l'obra.

Això ha generat un deute molt importat. Ara, abans de final de mes han de tornar un crèdit bancari de més de 400 milions d'euros i argumenten que no els tenen. Si no hi ha un refinançament d'aquest crèdit, pot tirar endavant el concurs de creditors.

Si això passa, l'Estat pot acabar rescatant l'empresa, cosa que significaria que, mesos després del cas del magatzem Castor, es faria un nou rescat milionari d'una empresa de Florentino Pérez.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut