Barcelona

El túnel del Gornal es reobrirà dissabte

Aquest dissabte es reobrirà al trànsit la línia dels Ferrocarrils Catalans Llobregat-Anoia. Adif ja ha entregat el túnel del Gornal a la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques perquè el govern faci les proves pertinents i torni a posar en funcionament el servei ferroviari. El túnel del Gornal està fora de servei des del 20 d'octubre per una esllavissada durant les obres de la línia de l'alta velocitat al sud de Barcelona i la Generalitat ja ha anunciat que reclamarà a Adif i a l'empresa constructora 4 milions d'euros de compensació.

Actualitzat

Des el 20 d'octubre la línia Llobregat-Anoia dels FGC està fora de servei a causa d'una esllavissada de les obres de l'AVE que va afectar el túnel del Gornal. Després de tot aquest temps, els passatgers que feien servir habitualment aquesta línia ho podran tornar a fer a partir d'aquest dissabte.

Ho ha confirmat el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que ha explicat que un cop s'han acabat les obres de reparació del túnel, aquest dijous podran començar les proves dels trens sense passatgers.

Nadal també ha explicat que la Generalitat reclamarà a Adif, l'organisme gestor d'infraestructures del Ministeri de Foment, quatre milions d'euros per les pèrdues registrades durant els més de tres mesos que el servei ha estat paralitzat.

Nadal ha quantificat aquesta xifra de cara a la insistència dels periodistes, després d'aclarir que no volia vincular la reclamació amb la "notícia positiva" de la posada en marxa del servei de trens de la Generalitat.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ja havia explicat que, un cop estigués confirmada aquesta data, els trens tornarien a circular entre "la plaça Espanya i el conjunt de les destinacions que passaven pel Gornal". La conselleria ja havia informat que necessitaria uns dies de proves perquè el servei de la línia Llobregat-Anoia tornés a funcionar amb normalitat.

Anar al contingut